Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία) προς ΗΠΑ: Αποτιμήστε τις πολιτικές σας... υποκινούν μίσος κατά αντιπάλων, χωρών, λαών

Zakharova (Ρωσία) προς ΗΠΑ: Αποτιμήστε τις πολιτικές σας... υποκινούν μίσος κατά αντιπάλων, χωρών, λαών
Απευθυνόμενη «σε αυτούς στις ΗΠΑ που ψηφίζουν υπέρ της παροχής όπλων στον (Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr) Zelensky», η Maria Zakharova εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατήγγειλε την αμερικανική υποστήριξη προς το Κίεβο, το οποίο κατηγόρησε ότι εξυφαίνει «απόπειρες κατά του Ρώσου προέδρου».
Μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Donald Trump η Μόσχα κάλεσε την Κυριακή 14/7 τις ΗΠΑ να «αποτιμήσουν» τις «πολιτικές τους που υποκινούν σε μίσος κατά πολιτικών αντιπάλων, χωρών και λαών», με αφορμή την απόπειρα κατά της ζωής του Ρεπουμπλικάνου προέδρου για να καταγγείλει την αμερικανική στήριξη στο Κίεβο.
«Πριν από δύο μήνες, επέστησα την προσοχή στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ καλλιεργούσαν κυριολεκτικά μίσος προς τους πολιτικούς αντιπάλους, και παρέχουν παραδείγματα της αμερικανικής παράδοσης σε απόπειρες και δολοφονίες προέδρων και υποψηφίων προέδρων», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram αναφερόμενη στην ιστορία των απόπειρων δολοφονιών Αμερικανών πολιτικών.
Απευθυνόμενη «σε αυτούς στις ΗΠΑ που ψηφίζουν υπέρ της παροχής όπλων στον (Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr) Zelensky», η Maria Zakharova εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατήγγειλε την αμερικανική υποστήριξη προς το Κίεβο, το οποίο κατηγόρησε ότι εξυφαίνει «απόπειρες κατά του Ρώσου προέδρου», πρόσθεσε.
Εξάλλου εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ, αντί να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, «θα μπορούσαν ίσως να χρησιμοποιήσουν καλύτερα αυτά τα χρήματα για να χρηματοδοτήσουν την αμερικανική αστυνομία και άλλες υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την επιβολή του νόμου και της τάξης στις ΗΠΑ».

Aπειλή εκ των έσω...

Η απειλή για τη δημοκρατία των ΗΠΑ δεν προέρχεται από το εξωτερικό αλλά από το εσωτερικό της χώρας, δήλωσε λίγο αργότερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Σχολιάζοντας την απόπειρα δολοφονίας του [πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald] Trump, όλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να πουν ότι πρόκειται για απειλή για την αμερικανική δημοκρατία.
Έχουν δίκιο - αυτό σημαίνει ότι η απειλή βρίσκεται εντός και όχι εκτός της χώρας." έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.
«Θα πρόσθετα μόνο ότι αυτή είναι στην πραγματικότητα η αμερικανική δημοκρατία, η οποία έχει οδηγηθεί σε κατάσταση αυτοκτονίας από τον φιλελευθερισμό», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης