Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rasmussen (αναλυτής), Vans (γερουσιαστής) για απόπειρα εναντίον Trump: O Biden καλλιέργησε ρητορική μίσους και διχασμό... ευθύνεται!

Rasmussen (αναλυτής), Vans (γερουσιαστής) για απόπειρα εναντίον Trump: O Biden καλλιέργησε ρητορική μίσους και διχασμό... ευθύνεται!
"Έχουμε δει με τα χρόνια τον αυξανόμενο διχασμό εντός της χώρας. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, απίστευτα σχόλια πιθανότατα προκάλεσαν ακόμη περισσότερο διχασμό", είπε ο Rasmussen
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βιώσει μια αυξανόμενη πόλωση όλα αυτά τα χρόνια μέχρι την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, δήλωσε ο συνταξιούχος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και πολιτικός σύμβουλος Earl Rasmussen, στο Sputnik, με αφορμή την επίθεση ενόπλου που άνοιξε πυρ κατά του Trump στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Πενσυλβάνια, τραυματίζοντας το δεξί του αυτί, σκοτώνοντας ένα μέλος του ακροατηρίου και τραυματίζοντας βαριά άλλα δύο.
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ σκότωσαν τον δράστη και η αστυνομία της πολιτείας Πενσυλβάνια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου περιέγραψε την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Donald Trump ως επίθεση μοναχικού λύκου, αλλά αναζητά άλλους πιθανούς υπόπτους.
"Έχουμε δει με τα χρόνια τον αυξανόμενο διχασμό εντός της χώρας.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, απίστευτα σχόλια πιθανότατα προκάλεσαν ακόμη περισσότερο διχασμό", είπε ο Rasmussen, προσθέτοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές και στοχευμένες ενέργειες δεν έχουν θέση στις ΗΠΑ και ότι «Και τα δύο πολιτικά κόμματα πρέπει να μετριάσουν τη ρητορική και να διαχειριστούν τη βάση τους».

Κενό ασφάλειας

Ο εμπειρογνώμονας πρότεινε επίσης ότι υπήρξε μια αστοχία ασφαλείας που επέτρεψε στον ένοπλο να πλησιάσει τόσο κοντά.
"Καταλαβαίνω ότι βρισκόταν σε ένα κτίριο που βρισκόταν έξω από τη ζώνη ασφαλείας.
Ωστόσο, ήταν μόνο ίσως 150 μέτρα μακριά.
Αυτά τα κτίρια θα έπρεπε να είχαν καθαριστεί σχολαστικά και αν δεν φυλάσσονταν από την ασφάλεια/μυστική υπηρεσία, θα έπρεπε να τα παρακολουθούν συνεχώς.
Επιπλέον, οι ελεύθεροι σκοπευτές φάνηκαν αργοί να αντιδράσουν
Γενικά, ενώ η προσωπική ασφάλεια γύρω από τον Trump ήταν καλή, υπήρχε ένα προφανές κενό στην υποστήριξη ασφαλείας», είπε ο Rasmussen.

Vans: Ρητορική μίσους εμπνέουν φράσεις όπως, o «Trump είναι φασίστας που πρέπει να σταματήσει πάση θυσία...»

Λίγο μετά την απόπειρα ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής J.D. Vans (R-Ohio), έγραψε στο Χ πως, «Η κεντρική παραδοχή της εκστρατείας του Biden είναι ότι ο πρώην πρόεδρος Donald Trump είναι ένας αυταρχικός φασίστας που πρέπει να σταματήσει πάση θυσία».
«Αυτή η ρητορική οδήγησε άμεσα στην απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Trump.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης