Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σε κόκκινο» συναγερμό ο Ειρηνικός Ωκεανός λόγω ασκήσεων Κίνας - Ρωσίας: «Δεν στοχεύουν κανέναν», ξεκαθαρίζει το Πεκίνο

«Σε κόκκινο» συναγερμό ο Ειρηνικός Ωκεανός λόγω ασκήσεων Κίνας - Ρωσίας: «Δεν στοχεύουν κανέναν», ξεκαθαρίζει το Πεκίνο
Η υπηρεσία Τύπου του Στόλου του Ρωσικού Ειρηνικού δήλωσε νωρίτερα ότι δύο κορβέτες του Στόλου του Ειρηνικού, η Gromky και η Rezky, είχαν καταπλεύσεις στο κινεζικό λιμάνι Zhanjiang για να συμμετάσχουν σε κοινή ναυτική άσκηση που ονομάζεται Maritime Interaction - 2024
«Σε κόκκινο» συναγερμό έθεσαν τα γειτονικά τους κράτη Ρωσία και Κίνα στον Ειρηνικό Ωκεανό, με τις κοινές θαλάσσιες περιπολίες που ξεκίνησαν, ωθώντας το κινεζικό υπουργείο Άμυνας, να ξεκαθαρίσει πως δεν στοχεύουν σε καμία τρίτη πλευρά, σε ανακοίνωσή του.
«Σύμφωνα με το ετήσιο σχέδιο και τις συμφωνίες μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, οι ναυτικές δυνάμεις της Κίνας και της Ρωσίας ξεκίνησαν να διεξάγουν την τέταρτη θαλάσσια περιπολία στα αντίστοιχα ύδατα του δυτικού και βόρειου τμήματος του Ειρηνικού Ωκεανού πριν από λίγο καιρό», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Οι ενέργειες αυτές δεν στοχεύουν σε καμία τρίτη πλευρά και δεν έχουν καμία σχέση με την τρέχουσα διεθνή και περιφερειακή κατάσταση», πρόσθεσε το υπουργείο.
Η υπηρεσία Τύπου του Στόλου του Ρωσικού Ειρηνικού δήλωσε νωρίτερα ότι δύο κορβέτες του Στόλου του Ειρηνικού, η Gromky και η Rezky, είχαν προσεγγίσει το κινεζικό λιμάνι Zhanjiang για να συμμετάσχουν σε μια κοινή ναυτική άσκηση που ονομάζεται Maritime Interaction - 2024.
Η πρακτική φάση της άσκησης θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου.
Ρωσικά και κινεζικά πλοία θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις αεράμυνας, μια ανθυποβρυχιακή άσκηση που περιλαμβάνει κινεζικά ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη και θα εξασκηθούν στη διάσωση στη θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης