Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βροχή ρουκετών από τη Hezbollah προς το Ισραήλ – Ζημιές σε στρατώνα και 4 γυναίκες των IDF τραυματισμένες

Βροχή ρουκετών από τη Hezbollah προς το Ισραήλ – Ζημιές σε στρατώνα και 4 γυναίκες των IDF τραυματισμένες

Κατά ριπάς ρίχνει τις ρουκέτες η Hezbollah προς το Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα
Τέσσερις στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), όλες γυναίκες, τραυματίστηκαν στον οικισμό Kiryat Shmona κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο στις 13 Ιουλίου σε επίθεση με ρουκέτα της Hezbollah.
Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση είπε ότι οι μαχητές της εκτόξευσαν δεκάδες ρουκέτες "Katyusha" στο Kiryat Shmona για να υποστηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό και την αντίσταση στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και ως απάντηση στα πρόσφατα ισραηλινά χτυπήματα στην καρδιά της, τον νότιο Λίβανο.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, ένας αξιωματούχος του σιιτικού Κινήματος Αμάλ που συμμαχεί με τη Hezbollah σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα που είχε στόχο την πόλη αλ-Καρντάλι.
Το IDF είπε ότι τουλάχιστον 15 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο Kiryat Shmona, με τους περισσότερους να αναχαιτίζονται από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome.
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι έπεσαν σκάγια τραυμάτισαν τέσσερις στρατιώτες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Αναφέρθηκαν και υλικές απώλειες.
Η επίθεση με πυραύλους ήταν μία από τις δέκα επιχειρήσεις που στόχευαν τοποθεσίες των Ισραηλινών Στρατών και τους ισραηλινούς οικισμούς που ανακοίνωσε η Hezbollah κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Επιπλέον, τα Στρατιωτικά ΜΜΕ της οργάνωσης δημοσίευσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας βίντεο που δείχνουν πρόσφατες επιθέσεις στην τοποθεσία Χαντάμπ Γιαρίν, στους στρατώνες Ζαρίτ και στον οικισμό Στούλα.

Οι απώλειες εκατέρωθεν

Οι συγκρούσεις στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ ξέσπασαν για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο, με τη Hezbollah και τους συμμάχους της να πραγματοποιούν επιθέσεις προς υποστήριξη της Λωρίδας.
Μέχρι στιγμής, οι συγκρούσεις στα σύνορα έχουν οδηγήσει σε 12 θανάτους αμάχων από την ισραηλινή πλευρά, καθώς και σε τουλάχιστον 17 στρατιώτες και εφέδρους του Ισραηλινού Στρατού.
Από την πλευρά του Λιβάνου, περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων 350 μαχητές της Hezbollah και τουλάχιστον 90 πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης