Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Παράνομη η εγκατάσταση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε γερμανικό έδαφος - Σκληρή απάντηση

Ρωσία: Παράνομη η εγκατάσταση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε γερμανικό έδαφος - Σκληρή απάντηση
Τι δήλωσε η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Valentina Matvienko
Το Βερολίνο, από κοινού με την Ουάσιγκτον, είχαν προηγουμένως ανακοινώσει την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν την ανάπτυξη νέων αμερικανικών πυραύλων σε γερμανικό έδαφος ικανούς να φτάσουν σε ρωσικό έδαφος.
Η Γερμανία δεν έχει το δικαίωμα, με βάση το διεθνές δίκαιο, να αναπτύξει αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο έδαφός της.
Τα παραπάνω δήλωσε η Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Valentina Matvienko την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η απόφαση πραγματιποιήσουν πλήγματα βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία παραμένει σε ισχύ
Νωρίτερα, το Βερολίνο, μαζί με την Ουάσιγκτον, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν την ανάπτυξη νέων αμερικανικών πυραύλων σε γερμανικό έδαφος, ικανών να φτάσουν σε ρωσικό έδαφος.
«Αυτό είναι απλώς απαράδεκτο, αν δείτε όλες τις συνθήκες από τη μεταπολεμική περίοδο, τότε η Γερμανία δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαθέτει όπλα αυτού του είδους, σύμφωνα με τις συμφωνίες που υπογράφηκαν.
H Matvienko εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό δεν θα συμβεί, διαφορετικά «η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή και επαρκής».
«Αυτό είναι ένα εργαλείο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη συλλογική Δύση για να διατηρήσουν την ηγεμονία τους μέσω του εκφοβισμού, μέσω του φόβου, μέσω της αποστολής όπλων σε όλα τα ''hot spots\\, της οργάνωσης ‘’έγχρωμων επαναστάσεων’’ και της ανατροπής καθεστώτων», κατέληξε η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης