Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος της Goldman Sachs με τη Fed για τις απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας μετά τα stress test

Πόλεμος της Goldman Sachs με τη Fed για τις απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας μετά τα stress test
Τι επισημαίνεται σε δημοσίευμα των Financial Times
Η Goldman Sachs κατέθεσε προσφυγή στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve) των ΗΠΑ αμφισβητώντας το αποτέλεσμά της στο πιο πρόσφατο stress test  της ρυθμιστικής αρχής, το οποίο πρόκειται να αναγκάσει την τράπεζα να αυξήσει το ποσό κεφαλαική επάρκεια, ανέφεραν την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 οι Financial Times
Σύμφωνα με το «stress test» της Federal Reserve που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ θα είχαν αρκετά κεφάλαια για να αντέξουν τις σοβαρές αναταράξεις στην οικονομία και τις αγορές, αλλά οι εταιρείες αντιμετώπισαν το κίνδυνο για μεγαλύτερες απώλειες φέτος λόγω των πιο επικίνδυνων περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνουν στα χαρτοφυλάκια τους, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή.
Οι τράπεζες κατέγραψαν συνολικά απώλειες 17,6% σε υφιστάμενα υπόλοιπα δανείων σε πιστωτικές κάρτες και μεταξύ αυτών η Goldman Sachs κατέγραψε απώλειες 25,4%.
Η Goldman είχε μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις όσον αφορά τις απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας (SCB), στις 94 μονάδες βάσης στο ακραίο σενάριο.
Το πόσο καλά αποδίδει μια τράπεζα στις προσομοιώσεις ακραίων καταστάσεων υπαγορεύει το μέγεθος των κεφαλαικών αποθεμάτων που απαιτούνται  στο σενάριο ακραίων καταστάσεων (SCB) - ένα επιπλέον «μαξιλάρι» που απαιτεί η Fed να διατηρήσουν οι τράπεζες για να αντιμετωπίσουν το σενάριο οικονομικής ύφεσης.
Η Goldman δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τη ρυθμιστική αρχή της για να κατανοήσει καλύτερα το άλμα στις κεφαλαιακές απαιτήσεις μετά τη διενέργεια του stress test  .
«Αυτή η αύξηση δεν φαίνεται να αντανακλά τη στρατηγική εξέλιξή μας και τη συνεχή πρόοδο που έχουμε κάνει για να μειώσουμε το βαθμό στο οποίο θα πρέπει να εξισορρούμε τους κινδύνους», δήλωσε ο CEO David Solomon σε δήλωση τον περασμένο μήνα.
Η Federal Reserve αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ η Goldman Sachs δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης