Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μύδροι από τη Βουλή των ΗΠΑ για την απόπειρα δολοφονίας Trump - «Πλήρης αποτυχία του συστήματος ασφαλείας»

Μύδροι από τη Βουλή των ΗΠΑ για την απόπειρα δολοφονίας Trump - «Πλήρης αποτυχία του συστήματος ασφαλείας»
Σε ενοχλημένο τόνο, ο Ρεπουμπλικάνος από το Ohio αποκάλυψε ότι τα μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί επισήμως για το περιστατικό
Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Turner χαρακτήρισε τον πυροβολισμό στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου Trump στην Πενσυλβάνια ως μια πλήρη «αποτυχία ασφαλείας».
«Πώς γίνεται κάποιος να μπει σε μια ταράτσα με ένα όπλο και να επιχειρήσει να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο Donald Trump;» διερωτήθηκε με νόημα ο Turner την Κυριακή στο State of the Union του CNN.
«Είναι απλά αδιανόητο, ασύλληπτο», πρόσθεσε.
Μέλη του Κογκρέσου έχουν ήδη αρχίσει να διευθετούν έρευνες για την ασφάλεια στη συγκέντρωση του Trump.
Η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με επικεφαλής τον βουλευτή James Comer, κάλεσε τη Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών Kimberly Cheatle για να καταθέσει ενώπιον της τη Δευτέρα 15/7.
Ακολούθως, ο πρόεδρος της Βουλής Mike Johnson υποσχέθηκε έρευνα στο Κογκρέσο να ερευνηθεί το περιστατικό.
«Έχουμε έναν ακραίο ρόλο», τόνισε ο Turner σχετικά με τη βούληση των αντιπροσώπων για μια πλήρη έρευνα εκ μέρους του Κογκρέσου.
«Τόσο για τους πόρους που χρησιμοποιούνται όσο και για τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται, έχουμε την επίβλεψη, τον έλεγχο και την ευθύνη», υποσημείωσε.
Επιπλέον, σε καταφανώς ενοχλημένο τόνο, ο Ρεπουμπλικάνος από το Ohio αποκάλυψε στον δημοσιογράφο του CNN Jake Tapper ότι τα μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί επισήμως για τον πυροβολισμό.
«Η δημοκρατία μας απέφυγε μια σφαίρα χθες», κατέληξε ο Turner στην τηλεοπτική του τοποθέτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης