Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fidan: Το Ισραήλ δεν έχει καμία πρόθεση για ειρήνευση στη Γάζα και συνεχίζει τη σφαγή

Fidan: Το Ισραήλ δεν έχει καμία πρόθεση για ειρήνευση στη Γάζα  και συνεχίζει τη σφαγή
«Το γεγονός ότι η Hamas αποδέχεται όρους για εκεχειρία θεωρείται από το Ισραήλ ως ένδειξη αδυναμίας και παράδοσης, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ζήτησε να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο Ισραήλ το οποίο, όπως είπε, «δεν έχει καμία πρόθεση για ειρήνευση» στη Γάζα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή 13 Ιουλίου 2024 στην Κωνσταντινούπολη με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Faisal bin Salman Al Saud.
«Το Ισραήλ και ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu διαπράττουν νέες σφαγές κάθε φορά που υπάρχει θετικό κλίμα.
Αυτό δείχνει ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία πρόθεση για ειρήνη", είπε ο Hakan Fidan.
«Το γεγονός ότι η Hamas αποδέχεται όρους για εκεχειρία θεωρείται από το Ισραήλ ως ένδειξη αδυναμίας και παράδοσης, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο», επέμεινε.
«Μετά την επίθεση εναντίον αμάχων στο Khan Yunis χθες (13/7), καταλαβαίνουμε ότι η πρόθεση του Ισραήλ δεν είναι να βάλει τέλος σε αυτή τη σύγκρουση αλλά να συνεχίσει την πολιτική εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού», πρόσθεσε ο Fidan.
Σύμφωνα με τη Hamas, από τα ισραηλινά πλήγματα στον καταυλισμό εκτοπισμένων al-Mawasi κοντά στο Khan Yunis σκοτώθηκαν 92 Παλαιστίνιοι.
Η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας έκανε από την πλευρά της λόγο για 20 νεκρούς στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι, στην Πόλη της Γάζας.
«Αφού η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός είχε γίνει δεκτή, έστω και δυσκολία, από τη Hamas το Ισραήλ θα έπρεπε να την αποδεχθεί το συντομότερο δυνατόν και να βάλει τέλος στην αιματοχυσία", είπε ο Fidan.
«Διαφορετικά, θα υπάρξουν περισσότεροι νεκροί, σφαγές και αστάθεια και εμείς δεν το θέλουμε αυτό», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης