Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις αγορές της Ασίας μετά το σοκ της απόπειρας κατά του Trump - Απογοήτευσε το ΑΕΠ της Κίνας

Πτώση στις αγορές της Ασίας μετά το σοκ της απόπειρας κατά του Trump - Απογοήτευσε το ΑΕΠ της Κίνας
Οι απώλειες στις μετοχές της ηπειρωτικής χώρας οδήγησαν τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σε πτώση 1,1%
Πτώση καταγράφουν οι αγορές της Ασίας μετά το σοκ της απόπειρας κατά του Trump, ενώ απογοήτευσε το ΑΕΠ της Κίνας.
Οι αγορές αντιμετωπίζουν χαμηλό όγκο συναλλαγών λόγω της αργίας της ιαπωνικής αγοράς.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street ήταν ελαφρώς θετικά, εν μέσω εικασιών σχετικά με το τι σημαίνει η απόπειρα δολοφονίας του Trump για την προεδρική κούρσα του 2024.
Ο Trump πρόκειται τώρα να εμφανιστεί στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών του 2024 αυτή την εβδομάδα, όπου θα οριστεί επίσημα ως ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Κίνα

Οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite παρέμειναν αμετάβλητοι, ενώ οι απώλειες στις μετοχές της ηπειρωτικής χώρας οδήγησαν τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σε πτώση 1,1%.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο κατά 4,7% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο, παρεμποδισμένο κυρίως από τις αδύναμες καταναλωτικές δαπάνες και τη ζήτηση.
Η τάση αυτή αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό τις βελτιώσεις στη βιομηχανική παραγωγή και τη μεταποιητική δραστηριότητα.
Τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο ενίσχυσαν αυτή την άποψη, καθώς οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, την υψηλή ανεργία και την πτώση της αγοράς ακινήτων είδαν τους Κινέζους καταναλωτές να αποσύρονται.
Η προσοχή είναι στραμμένη στην Τρίτη Ολομέλεια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που θα ξεκινήσει αργότερα τη Δευτέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης