Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το σοκ από την απόπειρα κατά Trump - Ο DAX στο -0,79%

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το σοκ από την απόπειρα κατά Trump - Ο DAX στο -0,79%
Στο ταμπλό, οι μετοχές της Burberry σημείωσαν βουτιά 11,07% τη Δευτέρα
Υπό πίεση διαπραγματεύτηκαν οι αγορές της Ευρώπης, μετά το σοκ της απόπειρας δολοφονίας κατά του Donald Trump.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρούσε κατά 0,33%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,79%, στις 18.600 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0,85%, στις 8.182 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.632 μον. με πτώση 1,19%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIΒ διαμορφώθηκε στις 34.375 μον. με απώλειες 0,59%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές της Burberry σημείωσαν βουτιά 11,07% τη Δευτέρα, αφού οι "απογοητευτικές" επιδόσεις του πρώτου τριμήνου την οδήγησαν να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλό της και να καταργήσει το μέρισμα.
Εν τω μεταξύ, η Swatch Group υποχώρησε κατά 9,62%, καθώς τα κέρδη μειώθηκαν εν μέσω της επιβράδυνσης των πωλήσεων στην Κίνα.
Στο επίκεντο βρίσκονται και τα αποτελέσματα των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, με την Goldman Sachs να ανακοινώσει υπερδιπλασιασμό κερδών στο β' τρίμηνο 2024, στα 3 δισ. δολ.
Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, άντλησε περισσότερα από 80 δισ. δολάρια νέων κεφαλαίων κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2024, βοηθώντας την εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη να αυξήσει τα συνολικά υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία σε νέο ρεκόρ, ύψους 10,6 δισ. δολαρίων.

Πτώση και στις αγορές της Ασίας

Πτώση καταγράφουν οι αγορές της Ασίας μετά το σοκ της απόπειρας κατά του Trump, ενώ απογοήτευσε το ΑΕΠ της Κίνας.
Οι αγορές αντιμετωπίζουν χαμηλό όγκο συναλλαγών λόγω της αργίας της ιαπωνικής αγοράς.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street ήταν ελαφρώς θετικά, εν μέσω εικασιών σχετικά με το τι σημαίνει η απόπειρα δολοφονίας του Trump για την προεδρική κούρσα του 2024.
Ο Trump πρόκειται τώρα να εμφανιστεί στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών του 2024 αυτή την εβδομάδα, όπου θα οριστεί επίσημα ως ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Κίνα

Οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite παρέμειναν αμετάβλητοι, ενώ οι απώλειες στις μετοχές της ηπειρωτικής χώρας οδήγησαν τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σε πτώση 1,1%.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο κατά 4,7% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο, παρεμποδισμένο κυρίως από τις αδύναμες καταναλωτικές δαπάνες και τη ζήτηση.
Η τάση αυτή αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό τις βελτιώσεις στη βιομηχανική παραγωγή και τη μεταποιητική δραστηριότητα.
Τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο ενίσχυσαν αυτή την άποψη, καθώς οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, την υψηλή ανεργία και την πτώση της αγοράς ακινήτων είδαν τους Κινέζους καταναλωτές να αποσύρονται.
Η προσοχή είναι στραμμένη στην Τρίτη Ολομέλεια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που θα ξεκινήσει αργότερα τη Δευτέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης