Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαμός στα ομόλογα των ΗΠΑ μετά την απόπειρα δολοφονίας του Trump - Η απόδοση του 30ετούς ξεπέρασε το 2ετές για πρώτη φορά σε 7 μήνες

Χαμός στα ομόλογα των ΗΠΑ μετά την απόπειρα δολοφονίας του Trump - Η απόδοση του 30ετούς ξεπέρασε το 2ετές για πρώτη φορά σε 7 μήνες
Η απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο
Αναταράξεις και στην αγορά ομολόγων των ΗΠΑ προκάλεσε η απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump.
Ειδικότερα, η απόδοση του 30ετούς ομολόγου υπερέβη σήμερα (15/7/2024) την απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου, με τη διαφορά μεταξύ των δύο να υποχωρεί για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο.
Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο, καθώς οι επενδυτές φαίνεται ότι προσπάθησαν να εκτιμήσουν πώς η επίθεση κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ θα μπορούσε να επηρεάσει την πολιτική σκηνή της χώρας και τις επερχόμενες εκλογές. Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 3% τον Ιούνιο.
Αφού ξεπέρασε την απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου, η απόδοση του 30ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 3,6 μονάδες βάσης στο 4,436%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου μειώθηκε ταυτόχρονα κατά 1,7 μονάδες βάσης στο 4,441%. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,208%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης