Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρακωμένοι οι Ουκρανοί εκλιπαρούν για ειρήνη – Το 40% θέλει διαπραγματεύσεις άμεσα με τη Ρωσία, το 60% στις νότιες περιοχές

Καταρρακωμένοι οι Ουκρανοί εκλιπαρούν για ειρήνη – Το 40% θέλει διαπραγματεύσεις άμεσα με τη Ρωσία, το 60% στις νότιες περιοχές
Ήρθε η ώρα για διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τους Ουκρανούς πολίτες
Σχετικά Άρθρα
Το 44% των κατοίκων της Ουκρανίας πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα για την έναρξη των επίσημων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ενώ το 35% είναι πεπεισμένο ότι δεν είναι έτσι.
Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν συμφωνεί με τους όρους του Ρώσου ηγέτη Putin.
H έρευνα ήταν του Κέντρου Razumkov, που διεξήχθη από τις 20 Ιουνίου έως τις 28 Ιουνίου 2024, με παραγγελία του ZN.UA.
Το δημοσίευμα τονίζει ότι σχεδόν οι μισοί (49%) των κατοίκων του κέντρου της Ουκρανίας θα δεχτούν ήρεμα τις πληροφορίες για την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.
Το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ εκείνων που είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν δόθηκε από τη δυτική Ουκρανία 35%.

60% στη νότια Ουκρανία θέλει διαπραγματεύσεις

Μόνο το 33% των κατοίκων της ανατολικής Ουκρανίας είναι έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, και σχεδόν το ίδιο αριθμός (34%) είναι εναντίον τους.
Το δημοσίευμα αποκαλεί ενδεικτικό το νούμερο για τη νότια Ουκρανία.
Το 60% των νοτίων πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα για επίσημες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, που είναι σχεδόν 16% υψηλότερο από τον μέσο όρο για την Ουκρανία.
Τέλος, το 77% των Ουκρανών δεν συμφωνεί ότι όλες οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας πρέπει να αρθούν.
Αλλά σχετικά με το γεγονός ότι το ουδέτερο, αδέσμευτο, απαλλαγμένο από πυρηνικά καθεστώς της Ουκρανίας πρέπει να κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα της Ουκρανίας, οι απόψεις διίστανται: 58% κατά, 22% υπέρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης