Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτική αναταραχή στη Γεωργία - Η Πρόεδρος προσφεύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά του νόμου για τους «ξένους πράκτορες»

Πολιτική αναταραχή στη Γεωργία - Η Πρόεδρος προσφεύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά του νόμου για τους «ξένους πράκτορες»
Η Πρόεδρος Salome Zourabichvili άσκησε βέτο κατά του νόμου στις 18 Μαΐου, αλλά το κοινοβούλιο παρέκαμψε το βέτο της στις 28 Μαΐου
Συνεχίζεται η πολιτική αναταραχή στη Γεωργία, καθώς η Πρόεδρος της χώρας Salome Zourabichvili κατέθεσε αγωγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο  κατά του νόμου περί ξένων πρακτόρων, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός γραμματέας του προέδρου, Georgy Mskhiladze.
"Η Πρόεδρος κατέθεσε για πρώτη φορά αγωγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο.
Η αγωγή στρέφεται κατά του νόμου για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής, του λεγόμενου ρωσικού νόμου.
Ο νόμος αυτός έρχεται σε αντίθεση με το σύνταγμα της χώρας", δήλωσε σε ενημέρωση.
Σύμφωνα με τον Mskhiladze, η Πρόεδρος αμφισβητεί μια σειρά από νόμους και άρθρα του νόμου, καθώς έρχονται σε αντίθεση με το άρθρο 78 του γεωργιανού συντάγματος, το οποίο αναφέρει ότι όλοι οι κλάδοι εξουσίας πρέπει να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την ένταξη της Γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Το κοινοβούλιο της χώρας θα είναι ο εναγόμενος ενώπιον του δικαστηρίου.
Το γεωργιανό νομοθετικό σώμα ψήφισε το νομοσχέδιο για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής, γνωστό και ως νομοσχέδιο για τους ξένους πράκτορες, σε τρίτη ανάγνωση στις 14 Μαΐου.
Η Πρόεδρος Salome Zourabichvili άσκησε βέτο κατά του νόμου στις 18 Μαΐου, αλλά το κοινοβούλιο παρέκαμψε το βέτο της στις 28 Μαΐου, όπως υπενθυμίζει το TASS.
Μη κυβερνητικές οργανώσεις προειδοποίησαν ότι δεν θα εγγραφούν αν ο νόμος ψηφιστεί, διότι αντιτίθενται στην ιδέα να στιγματιστούν ως οργανώσεις που υποστηρίζουν τα συμφέροντα μιας ξένης δύναμης.
Το κυβερνών κόμμα ωστόσο επιμένει ότι αυτός είναι ένας σωστός ορισμός εάν οι οργανώσεις αυτές χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό ότι το μόνο που απαιτείται από αυτές είναι η οικονομική διαφάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης