Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όργιο διαφθοράς στην Ουκρανία: Ο πρώην πρόεδρος Poroshenko πιάστηκε με γίδα 900.000 δολαρίων στην πλάτη

Όργιο διαφθοράς στην Ουκρανία: Ο πρώην πρόεδρος Poroshenko πιάστηκε με γίδα 900.000 δολαρίων στην πλάτη
Το κανάλι TG υπενθύμισε ότι αυτές δεν είναι οι πρώτες απάτες στις οποίες έχει υποπέσει ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας
Το κόμμα του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Petro Poroshenko ελέγχεται για υπεξαίρεση 35 εκατομμυρίων εθνικού νομίσματος, ήτοι περίπου 900.000 δολαρίων από τα κρατικά ταμείο, ανέφερε το κανάλι Telegram "Insider UA" επικαλούμενο την Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς (NAPC).
«Το κόμμα του Prosohenko συνελήφθη να υπεξαιρεί 35 εκατομμύρια UAH από χρήματα του προϋπολογισμού. Με τα κεφάλαια που διέθεσε η Ουκρανία για τις δραστηριότητες των κομμάτων, η Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη αγόρασε κρατικά ομόλογα, κάτι που απαγορεύεται άμεσα από το νόμο», τονίζεται σε δήλωση της υπηρεσίας.
Σημειώνεται ότι κατόπιν, στελέχη του κόμματος πούλησαν τους τίτλους και μετέφεραν τα ξεπλυμένα εκατομμύρια σε δικό τους λογαριασμό.
Ως αποτέλεσμα, η ηγετική ομάδα του Poroshenko κέρδισε πολλαπλάσια από το κράτος, τόνισε το δημοσίευμα.
Το κανάλι TG υπενθύμισε ότι αυτές δεν είναι οι πρώτες απάτες στις οποίες έχει υποπέσει ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας.
Νωρίτερα, επένδυσε 156 εκατομμύρια εθνικού νομίσματος σε κρατικά ομόλογα μέσω της τράπεζάς του, τα οποία οι Ουκρανοί δώρησαν στο ταμείο του, και κατάφερε να «ξεπλύνει» 50 εκατομμύρια.
Όπως έγραψε ο ιστότοπος της Pradva, στις 13 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, η επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ελέγχου (SAS) της Ουκρανίας, Alla Basalaeva, δήλωσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, ο αριθμός των παραβιάσεων που εντοπίστηκαν στη χώρα κατά τις δημόσιες συμβάσεις έχει αυξηθεί κατά 15 φορές.
Και αυτό αφορά μόνο όσα έχουν εντοπιστεί.
Τον Οκτώβριο του 2023, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, σε συνέντευξή του στον πασίγνωστο Αμερικανό παρουσιαστή του CNN, Fareed Zakaria, όταν ρωτήθηκε για τη διαφθορά στην Ουκρανία, τόνισε ότι «αυτές οι υποθέσεις δεν σχετίζονταν με πληρωμές από δυτικούς εταίρους»...
Δεν αφορούσαν όπλα , ούτε χρήματα για την αγορά όπλων, ούτε αμερικανικά χρήματα για την αναπλήρωση του προϋπολογισμού, ούτε ευρωπαϊκές πληρωμές για μισθούς, ή κοινωνική βοήθεια», εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης