Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη δικαστική νίκη για Trump: Κατέπεσαν οι κατηγορίες για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων

Μεγάλη δικαστική νίκη για Trump: Κατέπεσαν οι κατηγορίες για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων
Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο διορισμός και η χρηματοδότηση του ειδικού εισαγγελέα Jack Smith ήταν παράνομος
Δικαιώθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump για την υπόθεση διακράτησης δημοσίων εγγράφων, καθώς η αρμόδια εισαγγελέας από τη Florida απέρριψε το κατηγορητήριο.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο διορισμός και η χρηματοδότηση του ειδικού εισαγγελέα Jack Smith ήταν παράνομος.
Η δικαστής Aileen Cannon, τόνισε στην απόφασή της 93 σελίδων, ότι ο διορισμός του Smith ήταν «παράνομος» και αντισυνταγματικός , όπως αποκαλύπτει το NBC.
Η απόφαση ελήφθη την πρώτη ημέρα του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών και μετά από μια απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο.
Αμφότερα τα γεγονότα -από κοινού με τη διανοητική κατάρρευση του Biden- συνηγορούν σε μια εκλογική επικράτηση του Ρεπουμπλικανού υποψηφιόυ στις προεδρικές εκλογές.
Υπενθυμίζεται ότι ο Donald Trump είχε δηλώσει αθώος σε πληθώρα κατηγοριών, αναφορικά με την υπόθεση διακράτηση διαβαθμισμένων εγγράφων, συμπεριλαμβανομένης της εκούσιας διατήρησης πληροφοριών εθνικής άμυνας.

Σε ανάρτησή του, ο Donald Trump χαρακτήρισε ως το «πρώτο βήμα» για την «ενότητα του Έθνους» την απόφαση της ομοσπονδιακής δικαστικής να απορρίψει το κατηγορητήριο εναντίον του για την υπόθεση των απορρήτων εγγράφων.
Ωστόσο, επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι τα νομικά του προβλήματα είναι κατευθυνόμενα από την κυβέρνηση Biden.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος πρόσθεσε ότι και οι άλλες ποινικές και αστικές υποθέσεις που αντιμετωπίζουν, θα πρέπει επίσης να απορριφθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης