Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεκάδες ρουκέτες και drones έριξαν οι Houthis κατά πλοίων και θέσεων του Ισραήλ – «Με την βοήθεια του Θεού, θα πάρουμε εκδίκηση»

Δεκάδες ρουκέτες και drones έριξαν οι Houthis κατά πλοίων και θέσεων του Ισραήλ – «Με την βοήθεια του Θεού, θα πάρουμε εκδίκηση»

Νέα επίθεση σε πλοίο και θέσεις Ισραηλινών

Σχετικά Άρθρα
Ο στρατός της Υεμένης (υποστηριζόμενος από το κίνημα Ansar Allah, γνωστό και ως Houthis) ανακοίνωσε στις 14 Ιουλίου ότι είχε επιτεθεί σε ισραηλινό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν και στην περιοχή Eilat στη νότια κατεχόμενη Παλαιστίνη ως απάντηση στις πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Mawasi στο Khan Yunis.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού της Υεμένης, ο στρατός της Υεμένης επιτέθηκε σε πλοία MSC UNIFIC στον Κόλπο του Άντεν με αρκετούς ναυτικούς πυραύλους και drones αυτοκτονίας.
«Οι ναυτικές δυνάμεις, τα UAV και οι πυραυλικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν κοινή επιχείρηση με στόχο το ισραηλινό πλοίο (MSC UNIFIC) στον Κόλπο του Άντεν, με έναν αριθμό βαλλιστικών πυραύλων και drones», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Houthis, Yahya Saree.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε επίσης ότι ο στρατός της Υεμένης επιτέθηκε σε ισραηλινές θέσεις στο Um al-Rashrash (Eilat) με πολλά drones αυτοκτονίας.
«Η Δύναμη UAV πραγματοποίησε μια επιχείρηση στόχευσης εναντίον αριθμού στρατιωτικών στόχων του ισραηλινού εχθρού στην περιοχή Umm al-Rashrash, νότια της κατεχόμενης Παλαιστίνης με έναν αριθμό UAV», δήλωσε ο Yahya Sraee.
«Η επιχείρηση πέτυχε με επιτυχία τους στόχους της, χάρη στον Θεό».
Το MSC UNIFIC είναι ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που λειτουργεί υπό τη σημαία Λιβερίας.
Αυτό το πλοίο δέχτηκε επίσης επίθεση από αρκετούς πυραύλους κρουζ στην Αραβική Θάλασσα την περασμένη εβδομάδα.

Εντείνουν τις επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών

Στις 13 Ιουλίου, το ισραηλινό καθεστώς στόχευσε μια καθορισμένη ανθρωπιστική ζώνη «al-Mawasi» στο Khan Yunis στη Λωρίδα της Γάζας.
Τουλάχιστον 71 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 290 τραυματίστηκαν.
Η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 38.000 Παλαιστίνιους, κυρίως γυναίκες και παιδιά.
Ο στρατός της Υεμένης που υποστηρίζεται από τον Ansar Allah τόνισε ότι οι επιθέσεις σε ισραηλινά συνδεδεμένα πλοία και στο Eilat πραγματοποιήθηκαν ως αντίποινα για τη σφαγή του Al-Mawasi στο Khan Yunis.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Houthis έχουν επιτεθεί σε δεκάδες πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ ή ανήκουν στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν, την Αραβική Θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο Θάλασσα από τον Νοέμβριο ως απάντηση στην Ισραηλινό έγκλημα πολέμου και πολιορκία στη Γάζα.
Από την άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες πλήγματα εναντίον περιοχών που ελέγχονται από τους Houthis στην Υεμένη από τον Ιανουάριο ως απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις.
Ωστόσο, η στρατιωτική εκστρατεία απέτυχε να αποτρέψει τους Houthis ή ακόμη και να υποβαθμίσει τις στρατιωτικές τους ικανότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης