Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η χυδαία προπαγάνδα των Δημοκρατικών «όπλισε» το χέρι στον επίδοξο δολοφόνο του Donald Trump

Η χυδαία προπαγάνδα των Δημοκρατικών «όπλισε» το χέρι στον επίδοξο δολοφόνο του Donald Trump
Κατάφεραν να δημιουργήσουν μία εικόνα τέρατος, ενός Βελζεβούλ για το πρόσωπο του Donald Trump, με αποτέλεσμα να πείσουν ορισμένους ανεγκέφαλους και τυφλά πιστούς στο Δημοκρατικό Κόμμα
Μπορεί ο Αμερικανός νυν πρόεδρος Joe Biden να καταδίκασε την άναδρη απόπειρα δολοφονίας κατά του Donald Trump, είχε ωστόσο φροντίσει μέσω του πλέγματος εξουσίας των Δημοκρατικών, να «οπλίσει» το χέρι στον επίδοξο δολοφόνο του Ρεπουππλικάνου υποψήφιου προέδρου.
Οι Δημοκρατικοί, έχοντας «υποψηφιαστεί» ότι οδεύουν προς μία συντριβή στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024, έχουν τους τελευταίους μήνες επιστρατεύσει τους πάντες για να στηρίξουν τον Biden και να προειδοποιήσουν για την επικείμενη έλευση του Donald Trump στον Λευκό Οίκο: από ατάλαντους ή ταλαντούχους ηθοποιούς και influencers, μέχρι συστημικά ΜΜΕ και το βαθύ κράτος της χώρας.

Ακόμη όμως και τα παραπάνω δεν στάθηκαν ικανά να τρομοκρατήσουν την πλειοψηφία των Αμερικανών, με αποτέλεσμα η προπαγάνδα του συστήματος των Δημοκρατικών να αποθρασύνεται. Έτσι, κατάφεραν να δημιουργήσουν μία εικόνα τέρατος, ενός Βελζεβούλ για το πρόσωπο του Donald Trump, με αποτέλεσμα να πείσουν ορισμένους ανεγκέφαλους και τυφλά πιστούς στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Ενδεικτικά, οι πολιτικοί και οι διασημότητες συκοφαντούν τον Donald Trump για «συμπαιγνία» με τη Ρωσία, ενώ ισχυρίζονται ότι θα «σκοτώσει τη Δημοκρατία» (την ποια;;) στις ΗΠΑ.

Επίσης, μόλις μια μέρα πριν από την απόπειρα δολοφονίας, ο Biden συνέδεσε τον Ρεπουμπλικάνο με το σχέδιο «Project 2025» ενός αμερικανικού think tank, χαρακτηρίζοντάς το «τη μεγαλύτερη επίθεση στο κυβερνητικό μας σύστημα, τις προσωπικές μας ελευθερίες, που έχει προταθεί ποτέ στην ιστορία του αυτή η χώρα».

Η παρουσιάστρια του MSNBC Rachel Maddow, στις 2 Ιουλίου είπε ότι ο Donald Trump «ενεργοποίησε παραστρατιωτικές ομάδες υπέρ του», ενώ η Αμερικανίδα ηθοποιός Lea DeLaria την 1η Ιουλίου κάλεσε τον Biden να δολοφονήσει τον Trump: «Joe, είσαι λογικός άνθρωπος… [Ο Trump] είναι ο Hitler. Και αυτό είναι το 1940. Βγάλτε τον έξω! Ανατινάξτε τον».
Τον Μάιο, το Politico συνέκρινε τον Ρεπουμπλικάνο υποψηφιο πρόεδρο και τους υποστηρικτές του, με Γερμανούς Ναζί.

Κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump καταφέρθηκε και ο ηθοποιός Robert de Niro μπροστά από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς χαρακτήρισε τον υποχήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικανών «κλόουν» που θα μπορούσε να γίνει «τύραννος» και εξέφρασε την στήριξή του στον Joe Biden. «Λατρεύω αυτήν την πόλη, δεν θέλω να καταστραφεί. Ο Trump δεν θέλει απλά να καταστρέψει αυτήν την πόλη, όπως επίσης τη χώρα και εν τέλει, θα μπορούσε να καταστρέψει τον κόσμο», τόνισε ο διάσημος πρωταγωνιστής, από καιρό επικριτής του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου. «Ο μοναδικός τρόπος για να προστατεύσουμε τις ελευθερίες μας και να διατηρήσουμε την ανθρωπιά μας είναι να ψηφίσουμε τον Biden».

Ο γιος του George Soros, Alexander, ανέβασε στο Twitter τον Ιανουάριο μια αμφιλεγόμενη φωτογραφία με μια τρύπα από σφαίρα στο γυαλί και 47 δολάρια, την οποία ορισμένοι χρήστες ερμήνευσαν ως αναφορά στην πιθανή δολοφονία του Donald Trump.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Whoopi Goldberg είπε σε μια δημοφιλή εκπομπή του ABC «The View» τον Ιανουάριο ότι ο Donald Trump θα «εξαφανίσει» τους διαφωνούντες Αμερικανούς και δημοσιογράφους εάν κερδίσει.

Η βουλευτής των Δημοκρατικών Stacey Plaskett, στις 18 Ιουνίου 2023, είπε κατά λάθος ότι ο Donald Trump πρέπει να «πυροβοληθεί» κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο MSNBC.
Μέσα σε όλα αυτά, καλλιτεχνικός οργανισμός με έδρα τη Νέα Υόρκη ανέβασε τον Ιούνιο του 2017 τον «Ιούλιο Καίσαρα» του Σαίξπηρ με πρωταγωνιστή έναν πρωταγωνιστή που μοιάζει με τον Donald Trump και τον δείχνει να μαχαιρώνεται από Ρωμαίους γερουσιαστές.

Η κωμικός Kathy Griffin τον Μάιο του 2017 κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που την δείχνει να κρατά ένα ψεύτικο ματωμένο κεφάλι που έμοιαζε με τον τότε πρόεδρο Trump. Ανάλυση

Έχει όμως και συνέχεια.
Όπως γνωστοποίησαν σε μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιστοί σύμμαχοι του Donald Trump (όπως η γερουσιαστής Marsha Blackburn, ο βουλευτής Mike Collins της Τζόρτζια και η εκπρόσωπος του Κολοράντο Lauren Boebert) η γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο Biden συνδέεται με την απόπερια δολοφονίας.
Η Blackburn ανάρτησε στο X, πρώην Twitter, «μόλις πριν από μέρες, ο Biden είπε: «Ήρθε η ώρα να βάλουμε τον Trump σε μπελάδες».
Σήμερα, έγινε μια απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου Trump».

Αυτή ήταν μια αναφορά σε μια δημοσίευση στο Politico που ο Biden είπε σε ιδιωτική κλήση τη Δευτέρα: «Έχω μια δουλειά και αυτή είναι να νικήσω τον Donald Trump.
Είμαι απολύτως βέβαιος ότι είμαι ο καλύτερος άνθρωπος που μπορώ να το κάνω αυτό.
Λοιπόν, τελειώσαμε να μιλάμε για τo debate, ήρθε η ώρα να βάλουμε τον Trump σε μπελάδες».
Δεν ήταν μόνη. Στο X, ο Collins έγραψε: «Ο Joe Biden έστειλε τις εντολές».
Ο Boebert δημοσίευσε: «Ήρθε η ώρα να προκαλέσουμε στον Trump προβλήματα.» - Joe Biden. ΝΤΡΟΠΗ του."

Και στο Truth Social του Trump, η βουλευτής της Τζόρτζια Marjorie Taylor Greene δημοσίευσε: «Οι Δημοκρατικοί αυτό.
Ήθελαν να φύγει ο Trump εδώ και χρόνια και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να συμβεί αυτό».
Συνέχισε να επιτίθεται σε μια ομάδα Δημοκρατικών του Κογκρέσου που είχαν υποστηρίξει το νομοσχέδιο DISGRACED Former Protectees Bill, ένα κομμάτι της προτεινόμενης νομοθεσίας που προσπαθούσε να τερματίσει την προστασία της Μυστικής Υπηρεσίας για όσους καταδικάστηκαν για κακούργημα.
Ο Trump έχει καταδικαστεί για 34 κακούργημα για ψευδή επιχειρηματικά αρχεία στη Νέα Υόρκη.
Και ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Tim Scott ​​κατηγόρησε «τη ριζοσπαστική Αριστερά και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης» ότι βοήθησαν και υποστήριξαν την απόπειρα δολοφονίας.
«Ας είμαστε ξεκάθαροι: Αυτή ήταν μια απόπειρα δολοφονίας που υποβοηθήθηκε και υποκινήθηκε από τη ριζοσπαστική Αριστερά και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης που αποκαλούσαν ασταμάτητα τον Trump απειλή για τη δημοκρατία, τους φασίστες ή ακόμα χειρότερα», ανέφερε.
Οι άλλοι αντιπρόεδροι του GOP, ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα, Doug Burgum και ο γερουσιαστής από τη Φλόριντα, Marco Rubio, και η Nikki Haley, η ηττημένη αντίπαλός του Ρεπουμπλικανός Trump, επέλεξαν να εκδώσουν δηλώσεις υποστήριξης και συμπαράστασης.

Ο Trump ως.... Hitler

Την οργή και την απαξίωση από Αμερικανούς πολίτες προκάλεσ ελίγες ημέρες πριν την απόπειρα δολοφνίας, η εικόνα εξωφύλλου του αμερικανικού ομίλου media «The New Republic», στην οποία εμφανίζεται ο Donald Trump ως Hitler.
Στο άρθρο, υποστηρίζεται πως οι ΗΠΑ θα βυθιστούν στον φασισμό εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024 ο Ρεπουμπλικάνος.
Το περιοδικό ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε την εικόνα για να τονίσει τις ομοιότητες μεταξύ του τρόπου με τον οποίο ο Hilter χρησιμοποίησε τα «εργαλεία της δημοκρατίας για να την καταστρέψει».
Με άλλο λόγια, υποστηρίζουν ότι ο Trump είναι ο Hilter, ένα κουραστικό τροπάριο.
Το περιoδικό αναφέρει τα εξής, σε ανάρτηση για το άρθρο:
«Επιλέξαμε την εικόνα του εξωφύλλου, με βάση μια γνωστή αφίσα της εκστρατείας του Hitler του 1932, για έναν ακριβή λόγο: ότι όποιος μεταφερόταν πίσω στη Γερμανία του 1932 θα μπορούσε πολύ, πολύ εύκολα να είχε εξηγήσει τις υπερβολές του Hitler και να πειστεί ότι οι επικριτές του υπερέβαιναν τη θάλασσα.
Εξάλλου, πέρασε το 1932 κάνοντας εκστρατείες, διαπραγματεύσεις, συνεντεύξεις—όντας ως επί το πλείστον κανονικός πολιτικός. Αλλά αυτός και ο λαός του ορκίστηκαν σε όλη του τη διάρκεια ότι θα χρησιμοποιούσαν τα εργαλεία της δημοκρατίας για να την καταστρέψουν, και μόνο αφού του δόθηκε η εξουσία, η Γερμανία είδε το κίνημά του ολόκληρο.
Σήμερα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να περάσουμε αυτό το εκλογικό έτος με έναν από τους δύο τρόπους. Μπορούμε να το περάσουμε συζητώντας αν ο Trump πληροί τα εννέα ή τα 17 σημεία που ορίζουν τον φασισμό.

Η αντίδραση των χρηστών στα social media ήταν άμεση.
Μεταξύ άλλων, εύστοχο είναι ένα meme που αναφέρει πως «όποιος δεν μου αρέσει είναι ο Hilter».
Η προπαγάνδα απλώς ανακυκλώνεται και κανείς δεν την αγοράζει πια...


Ο ίδιος ο Biden κατηγόρησε  νωρίτερα μέσα στο 2024 τον Trump ότι χρησιμοποιεί τη ρητορική της «ναζιστικής Γερμανίας».
«Μιλάει για το δηλητηριασμένο αίμα των Αμερικανών, χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια γλώσσα με εκείνη που χρησιμοποιούσαν στη ναζιστική Γερμανία», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι ο Trump αρνείται να αποκηρύξει την πολιτική βία.
«Η άμυνα, η προστασία και η διαφύλαξη της δημοκρατίας θα παραμείνουν κεντρικός σκοπός της προεδρίας μου», πρόσθεσε.
Το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Joe Biden έχει κατηγορήσει τον Donald Trump ότι «μιμείται» τον Adolf Hitler και τον Benito Mussolini, επειδή χαρακτήρισε «παράσιτα» τους πολιτικούς αντιπάλους του.
Σε προεκλογική συγκέντρωση, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος είπε ότι «θα εξαλείψει τους κομμουνιστές, τους μαρξιστές, τους φασίστες και τους αλήτες της ριζοσπαστικής αριστεράς που ζουν σαν παράσιτα στη χώρα μας».
Οι δηλώσεις αυτές, ανήμερα της Ημέρας των Βετεράνων, παραπέμπουν στους δικτάτορες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Ο Donald Trump μιμήθηκε το απολυταρχικό λεξικό του Adolf Hitler και του Benito Mussolini», είπε ο Ammar Moussa, ένας εκπρόσωπος της ομάδας του Biden.
Απαντώντας, ένας εκπρόσωπος του Trump χαρακτήρισε «γελοίες» αυτές τις κατηγορίες.
«Αυτοί που αφήνουν τέτοια υπονοούμενα (…) θα συντριβούν όταν ο πρόεδρος Trump επιστρέψει στον Λευκό Οίκο» ανέφερε σε ανακοίνωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης