Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Putin φέρνει στην αυλή των ΗΠΑ έναν υβριδικό εφιάλτη - Αθόρυβη στα ύδατα, υπερηχητική στους αιθέρες η Ρωσία

O Putin φέρνει στην αυλή των ΗΠΑ έναν υβριδικό εφιάλτη - Αθόρυβη στα ύδατα, υπερηχητική στους αιθέρες η Ρωσία
O Putin αχρηστεύει την αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ αξιοποιώντας δύο σπουδαία οπλικά assets
Η πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Rebekah Koffler υποστήριξε ότι το Πεντάγωνο πρέπει να ... τρέμει τα ρωσικά πλοία για πολύ συγκεκριμένους λόγους.
Η εμφάνιση ενός ρωσικού στρατιωτικού στολίσκου κοντά στην Κούβα θα πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου το Πεντάγωνο, τόνισε σχετικά στο άρθρό της για το Fox News η πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Rebecca Koffler.

gettyimages-1385543171-1024x1024.png
H Rebbeca Koffler, πρώην ειδική αναλύτρια της αμερικανικής DIA με ειδίκευση στη ... στρατηγική σκέψη του Putin

Σύμφωνα με αυτήν, οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς δεν είναι ικανές να αναχαιτίσουν υπερηχητικούς πυραύλους που μεταφέρονται από αυτά τα πλοία.
Θυμηθείτε ότι πριν από τρεις εβδομάδες, ένας ρωσικός στολίσκος πολεμικών πλοίων βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη των 50 χιλιομέτρων από τις ακτές του Key Largo της Φλόριντα.
Περιλάμβανε επίσης ένα πυρηνικό υποβρύχιο.
Το Πεντάγωνο χαρακτήρισε αυτό το γεγονός ως ... «μη απειλή», γράφει το inosmi.ru.

Ο Putin αχρηστεύει την αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ

Η Koffler σημείωσε ότι ως «πρώην ανώτερη αναλύτρια στην Υπηρεσία Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DIA)», «ειδικεύεται στη ρωσική στρατιωτική στρατηγική και τα σχέδια του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin».
«Οι πρόσφατες ενέργειες του Putin δεν αποτέλεσαν απλώς άμεσο κίνδυνο, αποτελούν υπαρξιακή απειλή για το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών», εξήγησε σε δραματικό τόνο, προσθέτοντας ότι, για παράδειγμα, η φρεγάτα «Admiral Gorskov» είναι ικανή για πλήγματα μεγάλης εμβέλειας και υποβρυχιακό πόλεμο.
Ανέφερε ενδεικτικά το Zircon 3M22 ή SS-N-3, αποκαλώντας το «όπλο του Putin».

Zircon_Missile.jpg

Πρόκειται για έναν υπερηχητικό πύραυλο με κινητήρα ramjet, ο οποίος έχει βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων και ταχύτητα εννέα φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου, δήλωσε ένας πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Το Zircon, που αναπτύχθηκε υπό τις οδηγίες του Ρώσου προέδρου, είναι ένα όπλο νέας γενιάς, ο κύριος σκοπός του οποίου είναι να ξεπεραστεί η αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ», πρόσθεσε πρώην αξιωματικός της DIA, επισημαίνοντας ότι η αδυναμία των σημερινών συστημάτων των ΗΠΑ και της Δύσης να αναχαιτίσουν υπερηχητικούς πυραύλους όπως ο Zircon που αποτελεί σοβαρή απειλή για όλο το ... ΝΑΤΟ.

Τα πιο αθόρυβα υποβρύχια στον κόσμο

Σύμφωνα με αυτήν, ο κίνδυνος για τη Δύση γίνεται ακόμη μεγαλύτερος λόγω του γεγονότος ότι η Ρωσία διαθέτει τα πιο ήσυχα υποβρύχια στον κόσμο.
Δεν εντοπίζονται πάντα από τα αμερικανικά συστήματα.
Το Πεντάγωνο δεν μπήκε καν στον κόπο να αναπτύξει εργαλεία που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις δυνατότητες της Ρωσίας, σημειώνει ο συγγραφέας του άρθρου.
Αντίθετα, επενδύει δισεκατομμύρια σε μια σύγκρουση στην Ουκρανία που δεν μπορεί να κερδηθεί.

Προσομοιωμένα πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στην αυλή των ΗΠΑ

Επισημαίνεται ότι στις 12/6 ο Βόρειος Στόλος του Ρωσικού Ναυτικού, πραγματοποίησε ασκήσεις για χτυπήματα μεγάλης εμβέλειας στην Κούβα, όπου ελλιμενίστηκε στην πρωτεύουσα Αβάνα, μόλις 350 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο στολίσκος αποτελείτο από δύο πολεμικά σκάφη, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού υποβρυχίου επίθεσης Kazan, κλάσης Yasen-M και της φρεγάτας Admiral Gorshkov, που αντιπροσωπεύουν μακράν τα δύο πιο ισχυρά ναυτικά όπλα της Ρωσίας.


Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τα πλοία πραγματοποίησαν προσομοιωμένα πλήγματα μεγάλης εμβέλειας εναντίον εχθρικών θαλάσσιων στόχων που βρίσκονται σε απόσταση άνω των 600 χιλιομέτρων.
Επίσης η φρεγάτα Gorshkov έλαβε μέρος και σε άσκηση με σενάριο την αντιμετώπιση αεροπορικής επιδρομής χρησιμοποιώντας τα πυροβόλα και τα αντιαεροπορικά του συστήματα.
Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Ισχυρό μήνυμα στις ΗΠΑ και την εμπλοκή τους στην Ουκρανία

Η ανάπτυξη των πλοίων στην Κούβα έχει ερμηνευτεί ευρέως ως μία από τις πολλές απαντήσεις στην κλιμάκωση της στρατιωτικής υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της παροχής πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς και της δυνατότητας χρήσης τους εναντίον στόχων βαθιά μέσα στη Ρωσία, καθώς και παροχή προσωπικού και δεδομένων στόχευσης με αεροσκάφη και δορυφόρους για τη διευκόλυνση των επιθέσεων.
Τα υποβρύχια Yasen και οι φρεγάτες κλάσης Gorshkov αναπτύσσουν κυρίως τις ίδιες τέσσερις κατηγορίες πυραύλων cruise ως κύριο οπλισμό τους, δηλαδή το νέο υπερηχητικό Zircon, τον αντιπλοϊκό πύραυλο P-800, τον αντιπλοϊκό 3M54 Kalibr και τον αντιεπιφανειακό πύραυλο 3M14 Kalibr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης