Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο παγκόσμιος διχαστής Larry Fink, καλεί τις ΗΠΑ να μη διχαστούν μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Trump

Ο παγκόσμιος διχαστής Larry Fink, καλεί τις ΗΠΑ να μη διχαστούν μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Trump
«Θα επιτύχουμε ανάπτυξη από τον ιδιωτικό τομέα»
Σχετικά Άρθρα
Κάλεσμα στον αμερικανικό λαό να μη διχαστεί μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Donald Trump, απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink, το ίδιο πρόσωπο που έχει καταφέρει να διχάσει έναν ολόκληρο πλανήτη με τις ατζέντες που «περνά» με υπέρτατο ζήλο τα τελευταία χρόνια (βλέπε woke κουλτούρα, ESG κλπ.).
Σε συνέντευξη στο CNBC, o Larry Fink, προέτρεψε τους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ να ξεπεράσουν τις διαιρέσεις και να εστιάσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, να «ανοίξουν» τις κεφαλαιαγορές και να μειώσουν το βάρος των κανονισμών.
«Η ανάπτυξη δεν πρόκειται να προέλθει από φορολογικές περικοπές – αυτό είναι πολύ βραχυπρόθεσμο», δήλωσε ο Fink, λίγο μετά τα οικονομικά αποτελέσματα της BlackRock. 
Ανέφερε επίσης ότι ο πολιτικός λόγος στις ΗΠΑ είναι «μερικές φορές τρομακτικός», αλλά ότι τέτοιες συζητήσεις είναι σημαντικές για την εξεύρεση κοινού εδάφους και την ανάπτυξη.
«Θυμάμαι τι έκανε ο Ronald Reagan και δημιούργησε αυτή την οικονομική άνθηση, παρέχοντας αυτή την ελπίδα», είπε ο 71χρονος. «Χρειαζόμαστε απεριόριστες επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή». «Θα επιτύχουμε ανάπτυξη από τον ιδιωτικό τομέα», εκτιμά.
Ο Fink υπογραμμίζει ότι χωρίς οικονομική ανάπτυξη, τα αυξανόμενα δημοσιονομικά ελλείμματα -τα οποία βρίσκονται σε «μη βιώσιμο επίπεδο»- θα γίνουν σημαντικό βάρος για τις μελλοντικές γενιές.
Ο επικεφαλής της BlackRock ανέφερε επίσης πως το Βitcoin μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για τους επενδυτές ως «καταφύγιο» εν μέσω αβεβαιότητας, όταν προηγουμένως εμφανιζόταν επιφυλακτικός.
«Πιστεύω ότι το Βitcoin έχει θέση στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια», σχολίασε, αποκαλώντας το κρυπτονόμισμα «ψηφιακό χρυσό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης