Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές πραξικόπημα από von der Leyen - Ακύρωσε επίσκεψη της Κομισιόν στην Ουγγαρία, χωρίς καν να έχει εκλεγεί πρόεδρος

Πρωτοφανές πραξικόπημα από von der Leyen - Ακύρωσε επίσκεψη της Κομισιόν στην Ουγγαρία, χωρίς καν να έχει εκλεγεί πρόεδρος
Επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή δεν έχει προηγούμενο στη διπλωματική ιστορία της ΕΕ
Χωρίς καν να περιμένει τον επίσημο ορισμό της από την Ευρωβουλή, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της Κομισιόν στην Ουγγαρία, ενώ παράλληλα μείωσε το επίπεδο εκπροσώπησης στις άτυπες συνεδριάσεις του Συμβουλίου της ΕΕ υπό την ουγγρική προεδρία.
Aμφότερες οι κινήσεις της von der Leyen επιβεβαιώθηκαν επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Eric Mamer.
«Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων που σηματοδότησε την έναρξη της ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφάσισε ότι η ΕΚ θα εκπροσωπείται μόνο σε ανώτερο επίπεδο σε άτυπες συνεδριάσεις του Συμβουλίου της ΕΕ υπό την ουγγρική Προεδρία. Η επίσκεψη του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προεδρεύουσα χώρα δεν θα πραγματοποιηθεί», έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο αξιωματούχος.


Επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή δεν έχει προηγούμενο στη διπλωματική ιστορία της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης