Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eagle Partner 2024: Η Αρμενία ξεκίνησε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ετοιμότητας με τις ΗΠΑ

Eagle Partner 2024: Η Αρμενία ξεκίνησε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ετοιμότητας με τις ΗΠΑ

Οι ασκήσεις Eagle Partner 2024 θα διεξαχθούν από τις 15 Ιουλίου έως τις 24 Ιουλίου

Σχετικά Άρθρα
Η Αρμενία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, με την κωδική ονομασία «Eagle Partner 2024», στις 15 Ιουλίου, εν μέσω μιας αυξανόμενης απομάκρυνσης του Ερεβάν από τη Ρωσία.
Αυτό ανακοίνωσε το αρμενικό υπουργείο Άμυνας.
Οι κοινές ασκήσεις με στρατιώτες του αμερικανικού στρατού από Ευρώπη και Αφρική, καθώς και με την Εθνοφρουρά του Κάνσας, θα συνεχιστούν στην Αρμενία μέχρι τις 24 Ιουλίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι ασκήσεις θα επικεντρωθούν σε εργασίες σταθεροποίησης μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών κατά τη διάρκεια μιας ειρηνευτικής αποστολής.
«Σκοπός των ασκήσεων είναι η αύξηση της επιχειρησιακής συμβατότητας των συμμετεχουσών μονάδων, η ανταλλαγή προηγμένης εμπειρίας στη διαχείριση και τακτική επικοινωνία, καθώς και η ενίσχυση της ετοιμότητας της αρμενικής μονάδας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι ασκήσεις Eagle Partner 2024 θα διεξαχθούν από τις 15 Ιουλίου έως τις 24 Ιουλίου στην Αρμενία ως μέρος της προετοιμασίας για διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές.
Οι συμμετέχοντες στις ασκήσεις περιλαμβάνουν στρατιωτικό προσωπικό από την Ειρηνευτική Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας, μονάδες του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη και την Αφρική και την Εθνική Φρουρά του Κάνσας.
Οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν επιχειρήσεις που στοχεύουν στη σταθεροποίηση των σχέσεων μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών κατά την εκτέλεση καθηκόντων διατήρησης της ειρήνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης