Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erik Prince (Blackwater): Είχα ετοιμάσει σχέδιο να πλημμυρίσουμε τα τούνελ της Hamas – Με μπλόκαρε το Πεντάγωνο

Erik Prince (Blackwater): Είχα ετοιμάσει σχέδιο να πλημμυρίσουμε τα τούνελ της Hamas – Με μπλόκαρε το Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο μπλόκαρε το σχέδιό μου να πλημμυρίσω τις σήραγγες της Hamas

Σχετικά Άρθρα
Ο Erik Prince, ο επιχειρηματίας που ίδρυσε την Blackwater και άλλες στρατιωτικές εταιρείες, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Πεντάγωνο τον εμπόδισε να δώσει στο Ισραήλ τεχνολογία για να πλημμυρίσει τις σήραγγες της Hamas στη Γάζα.
Ο Prince είπε στο Πολιτικό Φεστιβάλ του Ιδρύματος Heritage έξω από το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι ότι ήταν πρόθυμος να δωρίσει τον απαραίτητο εξοπλισμό, «πλήρης χρηματοδότηση», στο Ισραήλ, αλλά ότι το Υπουργείο Άμυνας είχε απορρίψει τη συμμετοχή του.
«Μπλοκαρίστηκε από το Πεντάγωνο», είπε.
Η πρόταση να πλημμυρίσουν οι σήραγγες με θαλασσινό νερό προέκυψε νωρίς στον πόλεμο, όταν μαθεύτηκε ότι η Hamas είχε καταφέρει να σκάψει μεταξύ 350 και 450 μίλια τούνελ κάτω από τη Γάζα — πολύ περισσότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως.
Όπως ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιχείρησαν να πλημμυρίσουν ορισμένες σήραγγες, αποφεύγοντας εκείνες όπου εικαζόταν ότι κρατούνταν όμηροι.
Ωστόσο, δεν αναλήφθηκε ευρύτερο έργο πλημμυρών.
Υπήρχαν ανησυχίες ότι η μεταφορά τόσου θαλασσινού νερού υπόγεια θα μπορούσε να καταστρέψει οριστικά τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα της Γάζας, του οποίου το νερό είναι ήδη πιο αλμυρό από το κανονικό.
Το πρωταρχικό όφελος της πρότασης φαίνεται να ήταν ως μια μορφή ψυχολογικού πολέμου, υποδεικνύοντας στους τρομοκράτες της Hamas ότι θα μπορούσαν τελικά να πνιγούν υπόγεια αν επέμεναν να μένουν στα υπόγεια λημέρια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης