Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το τέλος - Ο Trump θα μιλήσει με Ρωσία - Νεκρός Αμερικανός διπλωμάτης για τα F-16 στην Ουκρανία – Το μέτωπο καταρρέει

Το τέλος  - Ο Trump θα μιλήσει με Ρωσία - Νεκρός Αμερικανός διπλωμάτης για τα F-16 στην Ουκρανία – Το μέτωπο καταρρέει
Eίναι λάθος που τα F-16 πάνε στην Ουκρανία γιατί θα καταρριφθούν και θα είναι μεγάλη ταπείνωση για τις ΗΠΑ - Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Οι βόμβες ολίσθησης FAB-3000 προκαλούν πανικό στους Ουκρανούς στρατιώτες
(upd11) Πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που δύο μεγάλοι στρατιωτικοί πόλοι συγκρούονται με τέτοια σφοδρότητα το ΝΑΤΟ και η Ρωσία και από τον πόλεμο νικητής ανακηρύσσεται η Ρωσία που ήταν καλύτερα προετοιμασμένη και ισχυρότερη στρατιωτικά.
Με όρους πολιτικής απλά η Ουκρανία έχει τελειώσει γιατί με στρατιωτικούς όρους έχει αποδεκατιστεί.
Ο J.D. Vance που θα είναι αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Trump δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα διαπραγματευτούν με την Ρωσία για την επίλυση της Ουκρανικής κρίσης…
Η λογική επανέρχεται απέναντι στην υστερία των πολεμοκάπηλων.
570.000 νεκροί Ουκρανοί χωρίς νόημα άπαξ και η Ουκρανία ηττάται στο μέτωπο.
Η ΕΕ επιτίθεται και υποβαθμίζει τον Ούγγρο πρωθυπουργό Orban ο οποίος έχει άριστες σχέσεις τόσο με τον Trump όσο και με τον Putin… ενώ η σημερινή ηγεσία της ΕΕ δεν έχει σχέση με κανένα από τους δύο.
Μια σημαντική είδηση… ο αμερικανός διπλωμάτης στην Ουκρανία και υπεύθυνος για τα F-16 είναι νεκρός…
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν όλο και πιο έντονα ότι μήπως είναι λάθος που τα F-16 πάνε στην Ουκρανία γιατί θα καταρριφθούν και θα είναι μεγάλη ταπείνωση για τις ΗΠΑ και την Δύση.
Στο μέτωπο η κατάσταση είναι ξεκάθαρη...
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν παντού, μπήκαν στο Chasiv Yar, είναι κοντά στο Siversk και στο Toresk, πλησιάζουν το Pokrovsk ενώ κερδίζουν και στην κατεύθυνση της Zaporizhia.

J.D. Vance (υποψήφιος Αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Ο Trump, θα συζητήσει τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης με τη Ρωσία

Εάν ο Trump κερδίσει τις εκλογές, θα διαπραγματευτεί με τη Ρωσία για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο υποψήφιος αντιπρόεδρος J.D. Vance σε συνέντευξή του στο Fox News.
«Ο Trump υποσχέθηκε να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και τους Ουκρανούς για να τερματίσει γρήγορα αυτό το πρόβλημα, ώστε η Αμερική να επικεντρωθεί στο πραγματικό πρόβλημα, που είναι η Κίνα», είπε o J.D. Vance.
Σύμφωνα με τον J.D. Vance, αυτό θα αποτρέψει τον κίνδυνο κλιμάκωσης και πυρηνικού πολέμου.
Ο πολιτικόςJ.D. Vance, μιλώντας για τις δαπάνες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της Ουάσιγκτον για να βοηθήσει την Ουκρανία, αναρωτήθηκε για τον στόχο που προσπαθούν να επιτύχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ταυτόχρονα, ο J.D. Vance δεν απάντησε σχετικά με το πώς πρέπει να αλληλεπιδράσουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, αλλά υποσχέθηκε ότι υπό την κυβέρνηση Trump «όλοι θα είναι καλύτερα».
To Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων όρισε τον J.D. Vance ως υποψήφιο για αντιπρόεδρο.
Ο πολιτικός J.D. Vance είναι γνωστός για τις εκτενείς δηλώσεις του για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, επικρίνοντας την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Ουκρανία και καλώντας για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Είπε ότι ο διακηρυγμένος στόχος της Ουκρανίας για την αποκατάσταση των συνόρων του 1991 δεν είναι ρεαλιστικός και ότι μια διευθέτηση απαιτεί την εδραίωση της ουκρανικής ουδετερότητας και το πάγωμα των εδαφικών διαφορών.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος Putin, η Ρωσία γενικά χαιρετίζει τις προσπάθειες των μεσολαβητών, αλλά είναι αδύνατο να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία μόνο μέσω αυτών.
Ο Putin διευκρίνισε ότι σε κανέναν μεσολαβητή δεν θα δοθεί η εξουσία να υπογράψει τα τελικά έγγραφα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Politico: Η ΕΕ χαρακτήρισε τον διορισμό του Γερουσιαστή J.D. Vance καταστροφή για την Ουκρανία

Ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι ο διορισμός του γερουσιαστή του Οχάιο J.D. Vance ως υποψήφιου αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικάνων ήταν «καταστροφή» για την Ουκρανία, αναφέρει το Politico.
Νωρίτερα στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, ο υποψήφιος για την προεδρία Trump ανακοίνωσε ότι είχε προτείνει τον γερουσιαστή J.D. Vance από το Οχάιο για να υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος εάν κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Λίγο αργότερα, το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων πρότεινε τον J.D. Vance για αυτή τη θέση.
«Ένας ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ είπε στο Politico ότι ο διορισμός του J.D. Vance ήταν «καταστροφή» για την Ουκρανία».
Ο J.D. Vance είναι επίσης γνωστός για το ότι μιλάει εκτενώς για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, επικρίνοντας την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα αυτή και καλώντας για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Έχει τονίσει ότι ο διακηρυγμένος στόχος της Ουκρανίας για την αποκατάσταση των συνόρων του 1991 δεν είναι ρεαλιστικός και ότι μια διευθέτηση απαιτεί την εδραίωση της ουκρανικής ουδετερότητας και το πάγωμα των εδαφικών διαφορών.

Bild: Ο Viktor Orban με επιστολή του κάλεσε τον Charles Michel να αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ρωσία

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban έστειλε μήνυμα στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, ζητώντας την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία, γράφει η Bild.
«Στην επιστολή του, ο Viktor Orban καλεί σε διαπραγματεύσεις με την Κίνα για μια «διάσκεψη ειρήνης», την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία και μια «πολιτική επίθεση» προς τις χώρες του Νότου, των οποίων «χάσαμε τον σεβασμό λόγω της θέσης μας για τον πόλεμο στην Ουκρανία», αναφέρει η Bild.
Το μήνυμα χωρίζεται σε δέκα παραγράφους, σε μιάμιση σελίδα ο Orban δίνει εκτίμησή του ότι «η ένταση της στρατιωτικής σύγκρουσης θα αυξηθεί εκρηκτικά στο εγγύς μέλλον».
Το μήνυμα παρέχει μια σύντομη αξιολόγηση των πρόσφατων συνομιλιών του Ούγγρου πρωθυπουργού με τον Putin, τους ηγέτες της Ρωσίας, της Κίνας, της Τουρκίας, καθώς και του πρώην προέδρου Trump.
Περιέχει επίσης «μερικές προτάσεις προς εξέταση».
Ο Viktor Orban έφτασε στη Ρωσία στις 5 Ιουλίου και συναντήθηκε με τον Putin.
Ονόμασε την επίσκεψη στη Ρωσία το επόμενο στάδιο της ειρηνευτικής αποστολής, η οποία ξεκίνησε με ένα ταξίδι στο Κίεβο στις 2 Ιουλίου.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει σύντομα αρκετές παρόμοιες απροσδόκητες συναντήσεις.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Κίνα, όπου δήλωσε ότι η Ουγγαρία είναι κατά της αντιπαράθεσης με την Κίνα και υπέρ της συνεργασίας ΕΕ - Κίνας.
Μετά το Πεκίνο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός μετέβη στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της οποίας συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan.
Στη συνέχεια είχε συνομιλίες με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Trump με θέμα το Ουκρανικό.

Η ΕΕ σαμποτάρει υστερικά και παράλογα την Ουγγαρία και τον Orban που λαμβάνει πρωτοβουλίες για ειρήνη

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) συνεχίζουν να λαμβάνουν μέτρα για να καταδείξουν τη μη ευθυγράμμιση της ΕΕ με τις πολιτικές θέσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο Balazs Orban, Πολιτικός Διευθυντής του Viktor Orban, δήλωσε στις 15 Ιουλίου ότι ο Viktor Orban έχει προγραμματίσει επιπλέον «ταξίδια και διαπραγματεύσεις» και έγραψε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με προηγούμενες επισκέψεις του και συζητήσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και των ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε στις 15 Ιουλίου ότι λόγω των πρόσφατων ενεργειών του Viktor Orban, οι ηγέτες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, δεν θα παρευρεθούν σε άτυπες συναντήσεις υπό την Ουγγαρία.
Το Politico ανέφερε στις 15 Ιουλίου ότι τρεις απροσδιόριστοι διπλωμάτες της ΕΕ δήλωσαν ότι ο Ύπατος Αρμοστής της ΕΕ Josep Borrel θα πραγματοποιήσει μια «επίσημη» συνεδρίαση του συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων ταυτόχρονα με τη σύνοδο κορυφής της Ουγγαρίας για τις εξωτερικές υποθέσεις στη Βουδαπέστη στα τέλη Αυγούστου 2024.
Μια πηγή φέρεται να δήλωσε ότι άλλοι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θέλουν να «στείλουν ένα σαφές μήνυμα ότι η Ουγγαρία δεν μιλά για την ΕΕ».
Η Σουηδή υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Jessika Roswall είπε στο Reuters στις 11 Ιουλίου ότι η Σουηδία, η Φινλανδία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Πολωνία θα στείλουν δημόσιους υπαλλήλους μόνο σε κυβερνητικές συνεδριάσεις που σχετίζονται με την Ουγγρική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ τον Ιούλιο του 2024 και ότι άλλα κράτη της ΕΕ εξετάζουν παρόμοια μέτρα.

Medvedev (Ρωσία): Κανένα έλεος για τους μαχητές του Azov – Εκτελέστε τους

Στους μαχητές του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Azov δεν χρειάζεται κανένα έλεος υποστηρίζει o Dmitry Medvedev, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος τονίζει ότι απλά πρέπει να εκτελούνται.
Όπως λέει, δεν πρέπει να επιδεικνύεται κανένα έλεος στα μέλη των Azov που πυροβολούν κατά Ρώσων στρατιωτών.
Η μόνη απάντηση είναι η «εκτέλεση» τονίζει ο Medvedev.
«Διδάχθηκα καλά στο πανεπιστήμιο μου.
Δεν υπάρχει καν λόγος να το γράψω.
Δεν μπορεί να υπάρξει έλεος σε αυτήν την περίπτωση.
Δεν υπάρχει χώρος για καλοσύνη.
Μόνο να τους σκοτώσουμε.
Όπως λέει και ο Simonov, στον οποίο έχω αναφερθεί τόσες πολλές φορές.
Θυμάστε;
Μην τους λυπάστε.
Κανέναν.
Έχουν συγχωρήσει κανέναν;
Μόνο εκτελέσεις
Δεν υπάρχει έλεος.
Δεν υπάρχει συγχώρεση» λέει ο Medvedev, αναφέροντας πως τέτοιου είδους άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να ζουν.

Sonja van den Ende (Ολλανδή Δημοσιογράφος): Πολλοί Ουκρανοί θέλουν ειρήνη, αλλά η Δύση θέλει να πολεμήσει

Πολλοί Ουκρανοί θέλουν ειρήνη και δεν θέλουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να πεθάνουν στο μέτωπο, αλλά δυτικοί πολιτικοί συνεχίζουν να ασκούν πίεση στην Ουκρανία να συνεχίσει τις εχθροπραξίες, δήλωσε η Ολλανδή δημοσιογράφος Sonja van den Ende.
Η ανεξάρτητη δημοσιογράφος από την Ολλανδία Sonja van den Ende έφτασε σε συνέδριο στη Μόσχα μια εβδομάδα μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία το 2022. Μετά την άφιξή της, προσκλήθηκε να επισκεφθεί το Donbass με μια ομάδα δημοσιογράφων.
Λόγω των κυρώσεων της ΕΕ που ακολούθησαν , του αποκλεισμού τραπεζικού λογαριασμού στην Ολλανδία και των απειλών στα κοινωνικά δίκτυα, παρέμεινε στη Ρωσία.
Από τότε, η van den Ende έχει βρεθεί στο μέτωπο περισσότερες από δέκα φορές και καλύπτει εκδηλώσεις στη Ρωσία και την Ουκρανία στον ιστότοπό της.
«Το τελευταίο μου ταξίδι στο μέτωπο ήταν τον Φεβρουάριο του 2024. Ήμουν στο Luhansk.
Μίλησα με πολλούς ανθρώπους που μένουν εκεί.
Ρώτησα τι πιστεύουν για το τι συνέβαινε, για το ποιος βομβάρδιζε, ποιος προκαλούσε καταστροφή σε αστικές υποδομές , όλοι τους Απάντησαν: «Αυτή είναι η Ουκρανία, η Ρωσία δεν θα επιτεθεί σε στόχους αμάχων», είπε η van den Ende.
Τον Ιανουάριο, ένας Ολλανδός δημοσιογράφος κατάφερε να μιλήσει με ορισμένους Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου στο Luhansk.
Είπαν ότι η στρατιωτική τους εκπαίδευση δεν διήρκεσε περισσότερο από δύο εβδομάδες, μετά από τις οποίες στάλθηκαν αμέσως στο μέτωπο και μερικοί δεν υποβλήθηκαν σε εκπαίδευση καθόλου.
Και επειδή η Ρωσία κερδίζει τώρα στο πεδίο της μάχης και η Ουκρανία χάνει πολύ μεγάλο αριθμό στρατιωτών, πολλοί Ουκρανοί φεύγουν, πρόσθεσε.
«Νομίζω ότι πολλοί Ουκρανοί θέλουν ειρήνη, επειδή κανείς δεν θέλει να πεθάνουν οι άντρες τους, οι πατέρες τους, ωστόσο, οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να επιμένουν, γιατί τελικά δεν είναι αυτοί που θα πρέπει να πολεμήσουν».
Σύμφωνα με την Sonja van den Ende, πολλοί οικισμοί στη ζώνη σύγκρουσης έχουν καταστραφεί - όλη η καταστροφή προέρχεται τώρα από τα δυτικά όπλα που δίνονται στην Ουκρανία.

Razumkov (Δημοσκόπηση Ουκρανία): Οι Ουκρανοί απορρίπτουν το σχέδιο ειρήνης του Putin

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση στην Ουκρανία δείχνει ότι οι Ουκρανοί απορρίπτουν ευρέως τα αιτήματα της Ρωσίας για ολοκληρωτική συνθηκολόγηση της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι οι προτάσεις της Ρωσίας για το τέλος του πολέμου είναι εντελώς παράλογες και ευρέως αντιδημοφιλείς εντός της Ουκρανίας.
Η ουκρανική εκπομπή Dzerkalo Tyzhnya παρήγγειλε μια δημοσκόπηση από το ουκρανικό κέντρο Razumkov και δημοσίευσε τα αποτελέσματά της στις 15 Ιουλίου.
Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 83% των ερωτηθέντων απέρριψε τη πρόταση Putin ότι η Ουκρανία πρέπει να αποσυρθεί από όλες τις περιφέρειες Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson — συμπεριλαμβανομένου του εδάφους σε αυτές τις περιφέρειες που βρίσκονται επί του παρόντος υπό ουκρανικό έλεγχο.
Η δημοσκόπηση ανέφερε επίσης ότι το 58% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να συμφωνήσει, να παραμείνει ουδέτερη και χωρίς πυρηνικά.
Ο Putin ζήτησε τον Ιούνιο του 2024 από την Ουκρανία να αναγνωρίσει τις εδαφικές διεκδικήσεις της Ρωσίας επί της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας (συμπεριλαμβανομένου του εδάφους που η Ρωσία δεν κατέχει επί του παρόντος), να «αποστρατιωτικοποιήσει» και να δεσμευτεί να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ως προϋποθέσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων «ειρήνης».

Strana (Ουκρανικό ΜΜΕ): Νεκρός o Richard Kirlin αμερικανός διπλωμάτης στην Ουκρανία που ήταν υπεύθυνος για τα F-16

Ο Αμερικανός διπλωμάτης που πέθανε ξαφνικά στις 24 Ιουνίου στο Κίεβο αποδείχθηκε ότι ήταν ο στρατιωτικός σύμβουλος Richard Kirlin, γράφει το Ουκρανικό μέσο Strana.ua.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο Richard Kirlin τοποθετήθηκε πρόσφατα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο. Έφτασε στην Ουκρανία δέκα μέρες πριν από το θάνατό του. Σύμφωνα με την Strana, θα μπορούσε να σχετίζεται με ζητήματα προμηθειών F-16.
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ουκρανία επιβεβαίωσε τον θάνατο του υπαλλήλου της, αλλά δεν κατονόμασε το όνομά του, την περιοχή δραστηριότητας ή την αιτία θανάτου του.
Ο Richard Kirlin υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για 20 χρόνια στην τεχνολογία πληροφοριών και την επιμελητεία και παρασημοφορήθηκε πολλές φορές, σύμφωνα με μια νεκρολογία στον ιστότοπο ενός γραφείου τελετών στο Αρκάνσας.
Αφού άφησε τη στρατιωτική του θητεία, διορίστηκε ως ομοσπονδιακός αξιωματούχος στις αμυντικές εταιρείες του Πενταγώνου BAE και McCallie Associates, και αργότερα εργάστηκε για το State Department.
Δεν είναι σαφές από τη βιογραφία τι ακριβώς έκανε o Richard Kirlin στην Ουκρανία.
Το 2023, η Ολλανδία και η Δανία συμφώνησαν να παρέχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας F-16.
Πρόσφατα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι στέλνουν «αυτή τη στιγμή» μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία αυτό το καλοκαίρι.

Gallagher Fenwick (Γάλλος ειδικός): Η καταστροφή των F-16 από τους Ρώσους θα είναι ταπείνωση για τη Δύση

Η μεταφορά μαχητικών F-16 στην Ουκρανία μετά την κατάρριψη τους θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια Ρώσων, δήλωσε ο ειδικός Gallagher Fenwick στο LCI.
«Εάν οι Ρώσοι καταλάβουν ένα F-16 θα οδηγήσει σε δύο πράγματα.
Το πρώτο είναι ότι θα το παρουσιάσουν στην Κόκκινη Πλατεία θα είναι δυνητικά ταπεινωτική εξέλιξη για την Δύση.
Το δεύτερο είναι πιο ανησυχητικό θα μάθουν τα μυστικά του αεροπλάνου», προέβλεψε ο αναλυτής.

Η Ρωσία θα αμφισβητήσει την ιστορική αεροπορική κυριαρχία του ΝΑΤΟ  - Business Insider: Τα F 16 θα ηττηθούν από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας

Το Business Insider ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ δεν είχε ποτέ αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο του διαμετρήματος της Ρωσίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και θα ήταν δύσκολο για τη συμμαχία να εδραιώσει αεροπορική υπεροχή έναντι των ρωσικών δυνάμεων.
Η προειδοποίηση έρχεται καθώς οι ειδικοί εξήγησαν τη ζοφερή πραγματικότητα ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, ένα βασικό αεροσκάφος σε πολλούς στόλους της πολεμικής αεροπορίας του ΝΑΤΟ, που δόθηκε στην Ουκρανία δεν θα είναι μια «μαγική σφαίρα» που περιμένουν ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky και οι δυτικοί σύμμαχοί του.
«Η Ρωσία θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ιστορική αεροπορική κυριαρχία του ΝΑΤΟ», ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης στις 13 Ιουλίου αφού εξήγησαν ότι πρόκειται για μια αλλαγή από το σενάριο που προέκυψε μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, όταν η Δύση είχε ένα σαφές πλεονέκτημα.
«Η Ρωσία θα ήταν ένας πολύ διαφορετικός αντίπαλος.
Έχει το έδαφος και τη βιομηχανία για να κατασκευάσει και να αναπτύξει μαζικά εξελιγμένες αντιαεροπορικές άμυνες, η Ρωσία είναι ένας αντίπαλος μπορεί να παλέψει να καταστρέψει».
«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, ακόμη και με στόλους μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς stealth, πιθανότατα θα δυσκολευτούν να επιτύχουν το ίδιο επίπεδο αεροπορικής κυριαρχίας που είχαν σε μεγάλο βαθμό από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».
Σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται το Business Insider, η δυτική αεροπορία δεν είχε ποτέ την εμπειρία της αντιμετώπισης των συστημάτων αεράμυνας σε επίπεδο παρόμοιο με αυτό της Ρωσίας.
Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός απέδειξε ότι μπορούσε να δημιουργήσει εξαιρετικά δύσκολες περιοχές αεράμυνας για τον εχθρό με ισχυρά ραντάρ, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και πυραύλους.
«Οι Ρώσοι θα μπορούσαν να επιχειρήσουν μια εκπληκτική και εντυπωσιακή εναρκτήρια επίθεση», προειδοποιούσε το Business Insider.
«Για παράδειγμα, οι Ρώσοι θα μπορούσαν να στοχεύσουν τρωτά σημεία όπως οι δορυφόροι για να προσπαθήσουν να διακόψουν τις επικοινωνίες και την πλοήγηση στο διάστημα από την οποία εξαρτάται η αεροπορική δύναμη του ΝΑΤΟ».
Η ανησυχία ότι η Ρωσία θα μπορούσε να ξεπεράσει την αεροπορική υπεροχή του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα έναντι των 30 ευρωπαϊκών μελών του κατέστη προβληματικός αφού οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μεθοδικά την αεροπορία της Ουκρανίας.
Η Ρωσία διέλυσε τόσο εντυπωσιακά την ουκρανική αεροπορία που το καθεστώς του Κιέβου αναζητά απεγνωσμένα μαχητικά αεροσκάφη F-16 από δυτικούς συμμάχους για να αναπληρώσει τον στόλο της, παρόλο που οι ειδικοί λένε ότι το αεροσκάφος είναι πλέον απαρχαιωμένο και είναι απίθανο να επιβιώσει στην σύγκρουση.
«Μόλις οι Ουκρανοί φθάσουν τον ελεγχόμενο από τη Ρωσία εναέριο χώρο, η αξία του F-16 θα μειωθεί αισθητά, όπως και η πιθανότητα επιβίωσής του», τόνισε το National Interest.
«Σε μια σύγκρουση με μια μεγάλη δύναμη, όπως την Κίνα για παράδειγμα, το F-16 δεν θα χρησιμοποιείτο».
Αυτή είναι μια αποκαλυπτική αποκάλυψη δεδομένου ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ακόμη περισσότερα από 900 F-16, τα μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της Ελλάδας, της Πολωνίας και της Ρουμανίας, χρησιμοποιούν εκατοντάδες άλλα, καθώς και τους συμμάχους των ΗΠΑ εκτός ΝΑΤΟ, το Ισραήλ, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα.
Στην πραγματικότητα, το F-16 θα καταστεί σχεδόν άχρηστο εναντίον της Ρωσίας.
Το National Interest προειδοποιεί το Κίεβο ότι η καλή απόδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Ιράκ και το Αφγανιστάν δεν λέει τίποτα για τις δυνατότητές τους έναντι των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας.
«Η εποχή των F-16 πλησιάζει γρήγορα στο τέλος της», το National Interest καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το αμερικανικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος «δεν θα προσφέρει τίποτα στον Zelensky» και απλώς «θα αγοράσει λίγο περισσότερο χρόνο».
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin έχει προειδοποιήσει ότι τα F-16 που δίνονται στην Ουκρανία θα καταστραφούν όπως και άλλος δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός.
Ενώ τα μέλη του ΝΑΤΟ αποσπώνται με την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων να χρησιμοποιούν μαχητικά αεροσκάφη που είναι ουσιαστικά απαρχαιωμένα σε οποιαδήποτε μάχη με μια μεγάλη δύναμη, η Ρωσία, όπως έχει αναγνωρίσει το Business Insider, αμφισβήτησε επιτυχώς την αεροπορική κυριαρχία που απολάμβανε το ΝΑΤΟ από την αρχή του Ψυχρού Πολέμου παρά την εισαγωγή μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς.

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Οι βόμβες ολίσθησης FAB-3000 προκαλούν πανικό στους Ουκρανούς στρατιώτες

Οι ρωσικές εναέριες βόμβες FAB-3000 υπονομεύουν το ηθικό του ουκρανικού στρατού, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov.
«Στρατιώτες που έχουν χτυπηθεί από βόμβες FAB-3000 έχει επηρεαστεί το ηθικό που στο τέλος οδηγεί σε πανικό στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», σημείωσε ο Oleg Starikov
Ο Ουκρανός Συνταγματάρχης υπενθύμισε ότι ένα βλήμα 152 mm περιέχει περίπου επτά κιλά εκρηκτικής ύλης και τα κατευθυνόμενα πυρομαχικά ρωσικής κατασκευής περιέχουν πολλές φορές περισσότερα, επομένως η ψυχολογική επίδραση της χρήσης του θα είναι σημαντική.
Τον Μάρτιο, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη της μαζικής παραγωγής εναέριων βομβών υψηλής εκρηκτικότητας FAB-3000 συνολικά τριών τόνων.
Όπως είπε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexey Leonkov, έχει τέτοια καταστροφική δύναμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εισβάλει σε ιδιαίτερα οχυρωμένες περιοχές, επιπλέον, οι νέες τεχνολογίες θα το μετατρέψουν πρακτικά σε όπλο υψηλής ακρίβειας.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) στη βορειοδυτική στρατιωτική ζώνη.
Τα μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από εχθρικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.

Ο Ρώσος υπουργός άμυνας Belousov έδωσε συγχαρητήρια στον στρατό που απελευθέρωσε το Urozhaynoye

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Belousov έστειλε τηλεγραφήματα στους σχηματισμούς που συμμετείχαν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων που απελευθέρωσαν το χωριό Urozhainoye στο Donetsk.
«Ο επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό του 5ου χωριστού τανκ φρουρών Tatsin Red Banner Order of Suvorov II βαθμού ταξιαρχίας για την απελευθέρωση του οικισμού Urozhainoye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk από τον εχθρό».
Από τις πρώτες ημέρες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η ταξιαρχία εκτελεί καθήκοντα στις πιο σύνθετες και κρίσιμες περιοχές, αποτελώντας έναν από τους προηγμένους σχηματισμούς της ομάδας στρατευμάτων Vostok.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες στη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv στις 15 Ιουλίου.
Ο συνταγματάρχης Yuriy Povkh της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων του Kharkiv δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζουν νέες ομάδες επίθεσης από στοιχεία του "153ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων της 47ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων" και της 138ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (6ος Στρατός Συνδυασμένων Όπλων [CAA], Στρατιωτική Περιφέρεια Λένινγκραντ για νέες επιθέσεις στην κατεύθυνση του Kharkiv.
Υπάρχουν συχνές αναφορές για την 47η Μεραρχία Αρμάτων που δρούσε στην Περιφέρεια Kharkiv τους τελευταίους μήνες, ενώ η ανάπτυξη της 47ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων από τη νότια Ουκρανία θα αντιπροσώπευε μια σημαντική καμπή

Προέλαση Ρώσων στο Toresk

Τόσο οι ρωσικές όσο και οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα προς την κατεύθυνση του Toresk καθώς οι μάχες συνεχίστηκαν στις 15 Ιουλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 14 Ιουλίου δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πρόσφατα ορισμένες θέσεις στο νότιο Niu York (νότια του Toresk) και επιβεβαιώνουν ορισμένους ισχυρισμούς για ρωσική προέλαση εντός του πόλη. Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 15 Ιουλίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά στο ανατολικό Pivnichne (ανατολικά του Toretsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης να επιτίθενται στο Zalizne (αμέσως νοτιοανατολικά του Toretsk) στις 14 και 15 Ιουλίου, όπου Ρώσοι προέλασαν.

Προέλαση Ρώσων βορειοδυτικά της Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοδυτικά της Avdiivka εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στις 15 Ιουλίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο κέντρο του Yevhenivka (βορειοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης 1,12 χιλιόμετρα σε βάθος κατά μήκος μιας σιδηροδρομικής γραμμής ανατολικά του Prohres (βορειοδυτικά της Avdiivka), έως και 1,2 χιλιομέτρων σε βάθος σε χωράφια νοτιοανατολικά της Novoselivka Persha (βορειοδυτικά της Avdiivka) και οριακά στα περίχωρα της Karlivka (νοτιοδυτικά), της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν επίσης βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά στη Novooleksandrivka, τη Vozdvyzhenka και τη Lozuvatske και δυτικά της Avdiivka κοντά στη Yasnobrodivka στις 14 και 15 Ιουλίου.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_July_15_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_15_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_15_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_15_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_15_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης