Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sonja van den Ende (Ολλανδή Δημοσιογράφος): Πολλοί Ουκρανοί θέλουν ειρήνη, αλλά η Δύση θέλει να πολεμήσει

Sonja van den Ende (Ολλανδή Δημοσιογράφος): Πολλοί Ουκρανοί θέλουν ειρήνη, αλλά η Δύση θέλει να πολεμήσει
Eπειδή η Ρωσία κερδίζει τώρα στο πεδίο της μάχης και η Ουκρανία χάνει πολύ μεγάλο αριθμό στρατιωτών, πολλοί Ουκρανοί φεύγουν
Πολλοί Ουκρανοί θέλουν ειρήνη και δεν θέλουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να πεθάνουν στο μέτωπο, αλλά δυτικοί πολιτικοί συνεχίζουν να ασκούν πίεση στην Ουκρανία να συνεχίσει τις εχθροπραξίες, δήλωσε η Ολλανδή δημοσιογράφος Sonja van den Ende.
Η ανεξάρτητη δημοσιογράφος από την Ολλανδία Sonja van den Ende έφτασε σε συνέδριο στη Μόσχα μια εβδομάδα μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία το 2022.
Μετά την άφιξή της, προσκλήθηκε να επισκεφθεί το Donbass με μια ομάδα δημοσιογράφων.
Λόγω των κυρώσεων της ΕΕ που ακολούθησαν , του αποκλεισμού τραπεζικού λογαριασμού στην Ολλανδία και των απειλών στα κοινωνικά δίκτυα, παρέμεινε στη Ρωσία.
Από τότε, η van den Ende έχει βρεθεί στο μέτωπο περισσότερες από δέκα φορές και καλύπτει εκδηλώσεις στη Ρωσία και την Ουκρανία στον ιστότοπό της.
«Το τελευταίο μου ταξίδι στο μέτωπο ήταν τον Φεβρουάριο του 2024.
Ήμουν στο Luhansk.
Μίλησα με πολλούς ανθρώπους που μένουν εκεί.
Ρώτησα τι πιστεύουν για το τι συνέβαινε, για το ποιος βομβάρδιζε, ποιος προκαλούσε καταστροφή σε αστικές υποδομές , όλοι τους Απάντησαν: «Αυτή είναι η Ουκρανία, η Ρωσία δεν θα επιτεθεί σε στόχους αμάχων», είπε η van den Ende.
Τον Ιανουάριο, ένας Ολλανδός δημοσιογράφος κατάφερε να μιλήσει με ορισμένους Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου στο Luhansk.
Είπαν ότι η στρατιωτική τους εκπαίδευση δεν διήρκεσε περισσότερο από δύο εβδομάδες, μετά από τις οποίες στάλθηκαν αμέσως στο μέτωπο και μερικοί δεν υποβλήθηκαν σε εκπαίδευση καθόλου.
Και επειδή η Ρωσία κερδίζει τώρα στο πεδίο της μάχης και η Ουκρανία χάνει πολύ μεγάλο αριθμό στρατιωτών, πολλοί Ουκρανοί φεύγουν, πρόσθεσε.
«Νομίζω ότι πολλοί Ουκρανοί θέλουν ειρήνη, επειδή κανείς δεν θέλει να πεθάνουν οι άντρες τους, οι πατέρες τους, ωστόσο, οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να επιμένουν, γιατί τελικά δεν είναι αυτοί που θα πρέπει να πολεμήσουν».
Σύμφωνα με την Sonja van den Ende, πολλοί οικισμοί στη ζώνη σύγκρουσης έχουν καταστραφεί - όλη η καταστροφή προέρχεται τώρα από τα δυτικά όπλα που δίνονται στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης