Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο των δηλώσεων Powell - Ο DAX -0,5%

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο των δηλώσεων Powell - Ο DAX -0,5%
Η μετοχή του γερμανικού οίκου μόδας Hugo Boss σημείωσε βουτιά άνω του 10%
Υπό πίεση διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο των νέων δηλώσεων του Jerome Powell για τα επιτόκια της Fed.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρούσε 0,5%, στις 18.504 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωνε απώλειες 0,4%, στις 8.154 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματευόταν στις 7.583 μον. με πτώση 0,6%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIΒ διαμορφώνεται στις 34.098 μον. με απώλειες 0,8%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,5%, καθώς όλοι οι τομείς και τα κυριότερα χρηματιστήρια διαπραγματεύονταν στο κόκκινο.
Οι μετοχές των ορυχείων ηγήθηκαν των απωλειών, με πτώση 0,97%, ενώ οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών βυθίστηκαν επίσης κατά 0,9%.
Η μετοχή του γερμανικού οίκου μόδας Hugo Boss σημείωσε βουτιά άνω του 10%, αφού η εταιρεία μείωσε τις προοπτικές των πωλήσεων για το σύνολο του έτους, εν μέσω "επίμονων μακροοικονομικών και γεωπολιτικών προκλήσεων".
Η μετοχή της Burberry διαπραγματευόταν επίσης 3,3% χαμηλότερα, μία ημέρα μετά την έκδοση προειδοποίησης για τα κέρδη λόγω της αδύναμης ζήτησης πολυτελών ειδών.
Εν τω μεταξύ, η Ocado σημείωσε άλμα 18,5% αφού το βρετανικό διαδικτυακό παντοπωλείο ανακοίνωσε χαμηλότερη ζημία πρώτου εξαμήνου και αύξησε τις προβλέψεις του για το σύνολο του έτους.
Οι παγκόσμιες αγορές επεξεργάζονται τα ήπια σχόλια του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στα οποία δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα περιμένει μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει το 2% για να μειώσει τα επιτόκια, καθώς η πολιτική της Fed λειτουργεί με "μεγάλες και μεταβλητές καθυστερήσεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης