Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απαιτεί από την Google να ξεμπλοκάρει 200 κανάλια στο YouTube που ήταν υπέρ του Κρεμλίνου

Η Ρωσία απαιτεί από την Google να ξεμπλοκάρει 200 κανάλια στο YouTube που ήταν υπέρ του Κρεμλίνου
Αίτημα για να σταματήσει η φίμωση
Σχετικά Άρθρα
Οι αρχές στη Ρωσία ζήτησαν από την Google να αποκαταστήσει περισσότερα από 200 φιλοκυβερνητικά κανάλια στο YouTube που έχουν αποκλειστεί μετά την ευρεία εισβολή στην Ουκρανία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS την Τρίτη (16/7/2024).
Η ρωσική κρατική ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης Roskomnadzor δήλωσε ότι έστειλε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Sundar Pichai, ένα αίτημα να ξεμπλοκάρει τα κανάλια των «ρωσικών μέσων ενημέρωσης, ομοσπονδιακών αρχών, εταιρειών και αθλητικών συλλόγων, καθώς και διαφόρων δημοσίων, πολιτικών και μουσικών προσώπων που μιλούν ανοιχτά υπέρ των ρωσικών αρχών.
Ο φύλακας κατέταξε τα κανάλια YouTube του ραδιοτηλεοπτικού φορέα RT που χρηματοδοτείται από το Κρεμλίνο και τον ειδησεογραφικό ιστότοπο RBC ως μεταξύ των καναλιών που θέλει να αποκατασταθούν.
Η απαίτηση της Roskomnadzor έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η ρωσική κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Rostelecom προειδοποίησε ότι οι ταχύτητες ροής στο YouTube θα επιδεινωθούν λόγω υποτιθέμενων «τεχνικών προβλημάτων» με τον εξοπλισμό της Google.

Η Μόσχα δεν έχει μπλοκάρει το YouTube

Η Μόσχα μέχρι στιγμής έχει σταματήσει να μπλοκάρει το YouTube όπως έκανε με το Facebook, το X (πρώην Twitter) και το Instagram, μαζί με πολλά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.
Το YouTube ανέστειλε τη δημιουργία εσόδων και όλες τις υπηρεσίες που βασίζονται σε πληρωμές στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία το 2022.
Πριν από την πλήρους κλίμακας εισβολή, η Ρωσία απείλησε να τιμωρήσει την Google και άλλες δυτικές εταιρείες τεχνολογίας εάν δεν καταφέρουν να διαγράψουν το απαγορευμένο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου οτιδήποτε προς υποστήριξη του αντιπολιτευόμενου Navalny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης