Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας στο ... Telegram - Η Zakharova απαντά στον Trump για τις αυτόνομες ζώνες στην Ουκρανία

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας στο ... Telegram - Η Zakharova απαντά στον Trump για τις αυτόνομες ζώνες στην Ουκρανία
Η εκπρόσωπος της Μόσχας απάντησε στον βοηθό του Donald Trump για το ενδεχόμενο ομοσπονδιοποίησης της Ουκρανίας
Η δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ουκρανίας εισέρχεται πλέον σε διευθέτηση επιμέρους ζητημάτων κι αυτό προτού καν ο Donald Trump εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ενδεικτική επ' αυτού είναι η απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova στην πρόταση για τη δημιουργία αυτόνομων ζωνών στην Ουκρανία που έκανε ο βοηθός του πρώην προέδρου , Richard Grenell .
«Πού ήσουν, Rick, όταν οι συμφωνίες του Μινσκ αφιερωμένες σε αυτό ακριβώς και ήταν στο τραπέζι της διεθνούς κοινότητας, και η Ρωσία έκανε ό,τι μπορούσε για να τις υποστηρίξει και ζητούσε αναζήτηση μιας μορφής ομοσπονδιοποίησης της Ουκρανίας για να διατηρηθεί η ακεραιότητά της ;» έγραψε η διπλωμάτισσα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Telegram.
Η Zakharova υπενθύμισε επίσης ότι o Richard Grenell όταν υπηρετούσε ως Πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία, κάλεσε τους Γερμανούς να εγκαταλείψουν την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, παρεμβαίνοντας, έτσι, στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Γερμανίας.
«Τώρα οι Γερμανοί είναι χωρίς φυσικό αέριο και οικονομία και οι Ουκρανοί χωρίς χώρα και σταθερό μέλλον», συνόψισε με νόημα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης