Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αποκαλύφθηκε ιρανικό σχέδιο για τη δολοφονία του Donald Trump - Το FBI γνώριζε τα πάντα», λέει το CNN

«Αποκαλύφθηκε ιρανικό σχέδιο για τη δολοφονία του Donald Trump - Το FBI γνώριζε τα πάντα», λέει το CNN
Tο ρεπορτάζ του CNN εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τα κενά ασφαλείας στη συγκέντρωση του Σαββάτου στο Butler της Pennsylvania
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ διέθεταν τις τελευταίες εβδομάδες πληροφορίες σχετικά με ιρανική συνωμοσία για τη δολοφονία του Donald Trump, μια εξέλιξη που οδήγησε στη Μυστική Υπηρεσία να αυξήσει την ασφάλεια γύρω από τον πρώην πρόεδρο τις τελευταίες εβδομάδες, αποκαλύπτει το CNN.
Βεβαίως, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Thomas Matthew Crooks, ο επίδοξος δολοφόνος που επιχείρησε να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο το Σάββατο, συνδέεται με το σχέδιο, μετέφεραν οι πηγές που επικαλείται το CNN.
Η ύπαρξη των σχετικών πληροφοριών διέρρευσε από μυστική υπηρεσία του εξωτερικού οδηγώντας έτσι σε ενισχυμένη ασφάλεια για τον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικανών.
Ωστόσο το ρεπορτάζ του CNN προκαλεί νέα ερωτήματα σχετικά με τα κενά ασφαλείας στη συγκέντρωση του Σαββάτου στο Butler της Pennsylvania και ιδίως για το πώς ένας 20χρονος άνδρας κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε τόσο κοντινή ταράτσα για να πυροβολήσει τον πρώην πρόεδρο.

Ασσαφείς προειδοποιήσεις από το FBI προς την καμπάνια του Trump

Δεν είναι σαφές εάν το εν λόγω ιρανικό σχέδιο δολοφονίας ήταν σε γνώση του επιτελείου Trump, που ανέφερε σε δήλωση: «Δεν σχολιάζουμε τις λεπτομέρειες ασφαλείας του Προέδρου Trump. Όλες οι ερωτήσεις πρέπει να απευθύνονται στη Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών».
Η Μυστική Υπηρεσία πρόσφατα «πρόσθεσε προστατευτικούς πόρους και δυνατότητες στις λεπτομέρειες ασφαλείας του πρώην προέδρου», δήλωσε από την πλευρά εκπρόσωπος της υπηρεσίας Anthony Guglielmi σε δήλωση την Κυριακή.
Αξιωματούχοι της Μυστικής Υπηρεσίας έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα την εκστρατεία Trump για κινδύνους σε συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους, που ενέχουν μεγαλύτερους κινδύνους από εκδηλώσεις στις οποίες η υπηρεσία μπορεί να ελέγξει καλύτερα την πρόσβαση, ανέφεραν άτομα που ενημερώθηκαν για το θέμα.
Οι προειδοποιήσεις ήταν πιο γενικού χαρακτήρα, ανέφεραν οι πηγές.
Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια αυτού του εκλογικού κύκλου, η εκστρατεία σταμάτησε να πραγματοποιεί αυθόρμητες εκδηλώσεις όπου οι καλεσμένοι δεν ελέγχονταν από τη Μυστική Υπηρεσία προηγουμένως λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, είπε στο CNN πηγή που γνωρίζει το θέμα.
Το FBI, το οποίο διεξάγει την έρευνα για τον πυροβολισμό του Σαββάτου, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Το CNN ζήτησε σχόλια από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και τη Μόνιμη Αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη.
Το Ιράν έχει επανειλημμένα υποσχεθεί εκδίκηση για τη δολοφονία του Qasem Soleimani, μια ιδότυπη τρομοκρατική επίθεση των ΗΠΑ επί ημερών της κυβέρνησης του Trump.
Πρόκειται για την εξουδετέρωση του διοικητή του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του ιρανικού στρατού, τον Ιανουάριο του 2020 από τον αμερικανικό στρατό.

Μπαράζ ιρανικών απειλών σε αξιωματούχους της πρώτης κυβέρνησης Trump

Τον Αύγουστο του 2022, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ποινικές διώξεις εναντίον ενός μέλους του IRGC για μια φερόμενη προσπάθεια να ενορχηστρώσει τη δολοφονία του John Bolton ο οποίος υπηρετούσε ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Trump.
Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ είπαν ότι η συνωμοσία εναντίον του Bolton προέκυψε «πιθανότατα ως αντίποινα» για τη δολοφονία του Soleimani.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo ήταν επίσης στόχος ενός ιρανικού σχεδίου δολοφονίας, σύμφωνα με μια ομοσπονδιακή πηγή επιβολής του νόμου που γνωρίζει την έρευνα και μια πηγή κοντά στον Πομπέο.
Για μήνες, οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου ανησυχούν για την επίμονη απειλή του Ιράν να επιχειρεί να δολοφονήσει πρώην αξιωματούχους της πρώτης κυβέρνησης Trump αλλά και τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο, σύμφωνα με πολλές πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Ωστόσο, οι πρόσφατες πληροφορίες σηματοδότησαν την κλιμάκωση της απειλής, είπαν οι πηγές στο CNN.
Οι προειδοποιήσεις για αυτόν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό συνέπεσαν με μια αξιοσημείωτη αύξηση των διαδικτυακών μηνυμάτων από ιρανικούς λογαριασμούς και κρατικά μέσα ενημέρωσης που αναφέρονται στον Trump, γεγονός που έχει εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια των αξιωματούχων των ΗΠΑ, διεμήνυσε μια από τις πηγές στο CNN.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης