Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βίντεο ντοκουμέντο από το «χτύπημα» των Houthi στο Chios Lion - Το ελληνόκτητο τάνκερ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα

Βίντεο ντοκουμέντο από το «χτύπημα» των Houthi στο Chios Lion - Το ελληνόκτητο τάνκερ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα
To drone των Houthi προκάλεσε ζημιές, αλλά το MT Chios Lion δεν ζήτησε βοήθεια, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί
Βίντεο από το «χτύπημα» με drone στο ελληνόκτητο τάνκερ «MT Chios Lion» έδωσαν στη δημοσιότητα, οι Houthi.
«Οι Houthi της Υεμένης επιτέθηκαν στο MT Chios Lion, ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου με σημαία Λιβερίας, ιδιοκτησίας των Νήσων Μάρσαλ και ελληνικής εκμετάλλευσης, με ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) στην Ερυθρά Θάλασσα.
Το USV προκάλεσε ζημιές, αλλά το MT Chios Lion δεν ζήτησε βοήθεια, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί» αναφέρει σε ανάρτηση στα social media η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι Houthi έχουν επιτεθεί σε δεκάδες πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ ή ανήκουν στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν, την Αραβική Θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο Θάλασσα ως απάντηση στον ισραηλινό πόλεμο και πολιορκία στη Γάζα.
Επιπλέον, η ομάδα εκτόξευσε δεκάδες drones και πυραύλους στη νοτιότερη ισραηλινή πόλη Εϊλάτ και κατέρριψε έξι πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής πάνω από την Υεμένη και τα κοντινά ύδατα.
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες πλήγματα εναντίον περιοχών που ελέγχονται από τους Houthi στην Υεμένη από τον Ιανουάριο σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την ομάδα και να υποβαθμίσουν τις επιθετικές της ικανότητες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης