Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 100 ρουκέτες της Hezbollah δόνησαν το Ισραήλ – Nasrallah: Όσο χτυπάτε αμάχους, τόσο θα σας βομβαρδίζουμε

Πάνω από 100 ρουκέτες της Hezbollah δόνησαν το Ισραήλ – Nasrallah: Όσο χτυπάτε αμάχους, τόσο θα σας βομβαρδίζουμε

Αντίποινα για το θάνατο 3 παιδιών από επίθεση του Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα
Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές που πραγματοποίησαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) εναντίον του νότιου Λιβάνου στις 16 Ιουλίου, με τη Hezbollah να απαντά εκτοξεύοντας δεκάδες ρουκέτες σε ισραηλινούς οικισμούς κοντά στα λιβανικά σύνορα κατά τη διάρκεια της ημέρας και νωρίς στις 17 Ιουλίου.
«Τρία παιδιά από τη Συρία» σκοτώθηκαν «σε επίθεση που στόχευε γεωργικές εκτάσεις στην πόλη Ουμ Τούτ», ανέφερε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (NNA).
Το NNA είπε επίσης ότι ένα χτύπημα «εχθρικού» drone είχε στόχο μια μοτοσικλέτα στον δρόμο Kfar Tebnit, σκοτώνοντας δύο Σύρους.
Πηγή ασφαλείας του Λιβάνου, που ζήτησε την ανωνυμία τους καθώς δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δύο Σύροι ήταν «άμαχοι» που δούλευαν κοντά και κολυμπούσαν στην περιοχή.
Το NNA είπε ότι «αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η μοτοσικλέτα μετέφερε δύο άτομα και ότι όταν αρκετοί πολίτες προσπάθησαν να πλησιάσουν το ποδήλατο… δέχτηκε δεύτερο χτύπημα».
Σε ξεχωριστές ανακοινώσεις, η Hezbollah ανέφερε ότι οι μαχητές της απάντησαν στα φονικά χτυπήματα των Ισραηλινών Στρατιωτικών εκτοξεύοντας δεκάδες ρουκέτες στους οικισμούς Kiryat Shmona, Kapri, Kfar Hoshan, Orhagnoz, Bariohai, Meron, Sa'ar και Gasher Haziv καθώς και στα κεντρικά γραφεία. του τάγματος Sahel των IDF στους στρατώνες Beit Hilal.
Εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πάνω από 100 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στους ισραηλινούς οικισμούς, με πολλούς να αναχαιτίζονται από συστήματα αεράμυνας Iron dome.
Σημαντικές ζημιές αναφέρθηκαν στο Kiryat Shmona και σε αρκετούς από τους άλλους στοχευμένους οικισμούς.
Ωστόσο, δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.
Σε απάντηση στην εκτόξευση ρουκετών, ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι έπληξε στόχους της Hezbollah στις πόλεις Yarine, Ayta al-Shaab και Aalma al-Shaab του νότιου Λιβάνου κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι συγκρούσεις στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ ξέσπασαν για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο, με τη Hezbollah και τους συμμάχους της να πραγματοποιούν επιθέσεις για υποστήριξη της Λωρίδας.
Μέχρι στιγμής, οι συγκρούσεις στα σύνορα έχουν οδηγήσει σε 12 θανάτους αμάχων από την ισραηλινή πλευρά, καθώς και σε τουλάχιστον 17 στρατιώτες και εφέδρους του Ισραηλινού Στρατού.
Από την πλευρά του Λιβάνου, περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων 351 μαχητές της Hezbollah και πάνω από 90 πολίτες.

Η Hezbollah απειλεί να πλήξει νέες περιοχές εάν το Ισραήλ «συνεχίσει να στοχοποιεί αμάχους»

Στο μεταξύ προειδοποίηση εξέδωσε ο ηγέτης της λιβανέζικης Hezbollah, Nasrallah, ότι οι μαχητές του θα βομβαρδίσουν και άλλες περιοχές εάν το Ισραήλ «συνεχίσει να στοχοποιεί αμάχους» μετά τον θάνατο πέντε Σύρων, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σε ισραηλινά πλήγματα με στόχο τον νότιο Λίβανο.
«Εάν ο εχθρός συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους όπως έκανε τις τελευταίες ημέρες, τότε αυτό θα μας αναγκάσει να στοχοθετήσουμε περιοχές που δεν έχουμε έως τώρα θέσει στο στόχαστρό μας», δήλωσε ο Nasrallah με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό της Ασούρα, της σημαντικότερης γιορτής για τους σιίτες μουσουλμάνους.
Πέντε Σύροι άμαχοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα με στόχο τον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το επίσημο λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ και πηγή στις λιβανέζικες υπηρεσίες ασφαλείας.
Η Unicef, με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, χαρακτήρισε «φρικιαστικό» τον «θάνατο τριών παιδιών από αεροπορικό πλήγμα, ενώ έπαιζαν μπροστά στο σπίτι τους» στο νότιο Λίβανο.
Σε μια χώρα βυθισμένη σε πρωτοφανή οικονομική κρίση από το 2019, ο Nasrallah υποσχέθηκε ότι η Hezbollah θα βοηθήσει τους χιλιάδες κατοίκους του νότιου Λιβάνου να ξαναχτίσουν τα κατεστραμμένα σπίτια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης