Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Pen (Γαλλία): Δεν αργεί η ώρα μας, σαθρή η συμμαχία δεν μπορεί να αντέξει – Σε έναν χρόνο θα έχουμε ξανά εκλογές

Le Pen (Γαλλία): Δεν αργεί η ώρα μας, σαθρή η συμμαχία δεν μπορεί να αντέξει – Σε έναν χρόνο θα έχουμε ξανά εκλογές

Θα προκηρυχθούν σύντομα εκλογές

Σχετικά Άρθρα
Η αρχηγός της παράταξης της δεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης (RN) στη γαλλική Κάτω Βουλή, Marine Le Pen, εξέφρασε την πεποίθησή της την Τετάρτη (17/7/2024) ότι το γαλλικό κοινοβούλιο στην τρέχουσα έκδοσή του δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά και θα έχει να διαλυθεί σε έναν χρόνο.
«Ναι, είμαι πεπεισμένη ότι οι Γάλλοι θα πρέπει να πάνε ξανά στις κάλπες σε ένα χρόνο.
Η Εθνοσυνέλευση δεν μπορεί να υπάρξει έτσι - αυτό είναι προφανές - όπως και εκείνες οι αφύσικες συμμαχίες που έγιναν κατά την προεκλογική εκστρατεία.
Δεν ήταν συνασπισμός ιδεών ή μέτρων, αλλά μια συμμαχία ενάντια στο RN, και δεν άντεξε για πολύ», είπε η Le Pen στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.
H πολιτικός υπενθύμισε ότι οι σύμμαχοι του Γάλλου Προέδρου Macron τον είχαν καλέσει να απορρίψει τους υποψηφίους για πρωθυπουργό από το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NPF), το οποίο κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές και βοήθησε τα μέλη του κόμματος του Macron να εξασφαλίσουν έδρες στο κοινοβούλιο.
Το γαλλικό Σύνταγμα επιτρέπει τη διάλυση του κοινοβουλίου μία φορά το χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι η επόμενη διάλυση θα μπορούσε να συμβεί το νωρίτερο στις 8 Ιουνίου 2025.
Τα αποτελέσματα των γαλλικών δημοσκοπήσεων άφησαν τη χώρα αντιμέτωπη με ένα μετέωρο κοινοβούλιο, χωρίς κανένα κόμμα να κατέχει την πλειοψηφία.
Το NPF, μια ευρεία συμμαχία που περιλαμβάνει τη France Unbowed, τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους και τους Κομμουνιστές, βρέθηκε στην κορυφή στον δεύτερο γύρο, καταλαμβάνοντας 182 έδρες στην Εθνοσυνέλευση της Κάτω Βουλής των 577 εδρών.
Το κεντρώο Ensemble του Macronήρθε δεύτερο με 161 έδρες, ενώ το RN κέρδισε 142 έδρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης