Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ ψάχνουν απεγνωσμένα αποδιοπομπαίο τράγο για την απόπειρα δολοφονίας Trump - Πώς το Ιράν γίνεται το ... Ιράκ του 2024

Οι ΗΠΑ ψάχνουν απεγνωσμένα αποδιοπομπαίο τράγο για την απόπειρα δολοφονίας Trump - Πώς το Ιράν γίνεται το ... Ιράκ του 2024
Το υποτιθέμενο σχέδιο δολοφονίας του Trump από το Ιράν μετατρέπεται σε φιάσκο στο εξωτερικό αλλά παραδόξως «παίζει δυνατά» στο εσωτερικό των ΗΠΑ
Η Ιστορία έχει δείξει ότι κάθε φορά που κλονίζεται η ηγεμονία των ΗΠΑ στην παγκόμια σκηνή οι αμερικανικές ελίτ χρειάζονται έναν εξωτερικό εχθρό, έναν αποδιοπομπαίο τράγο, ο οποίος θα εργαλειοποιηθεί για να τεθεί ένας νέος ιμπεριαλιστικός στόχος...
Μάλιστα, από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης κι εντεύθεν αυτός ο εχθρός δεν έχει αμιγώς ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αλλά όπως έχει δείξει ο Πολιτικός Επιστήμονας Samuel Huntington, επικεντρώνεται στον πόλεμο πολιτισμών και ιδίως σε αυτόν μεταξύ Δύσης και Ισλάμ.
Για τον λόγο αυτό, το 2003 οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Ιράκ του Saddam Hussein, σπέρνοντας καταστροφή και θάνατο πάνω στη γελοία δικαιολογητική βάση περί του δήθεν εντοπισμού χημικών όπλων - κάτι που ως γνωστόν έχει αποδειχθεί ένα μεγάλο ιστορικό ψέμα.
Ερχόμαστε στην τωρινή συγκυρία της ακραίας πόλωσης, του πληθωρισμού, της φτωχοποίησης κι εσχάτως της πλήρους αδυναμίας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών να κάνουν τη δουλεία τους φυλάσσοντας τον πρώην πρόεδρο Donald Trump από έναν 20χρονο επίδοξο δολοφόνο.
Σε αυτή την περίπτωση το αμερικανικό κατεστημένο βρήκε έναν άλλο αποδιοπομπαίο τράγο και αυτός δεν είναι άλλος από το Ιράν.

Το υποτιθέμενο σχέδιο δολοφονίας του Trump από το Ιράν μετατρέπεται σε φιάσκο στο εξωτερικό...

Τώρα η αμερικανική κοινή γνώμη βλέπει ένα ιρανικό σχέδιο για τη δολοφονία του Donald Trump, το οποίο όπως μετέδωσε χθες το CNN ήταν μάλιστα και εις γνώσιν του FBI..
Βέβαια, το Ιράν απέρριψεαμέσως τους ισχυρισμούς ανώνυμων αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Για το επίμαχο ζήτημα, ο Ιρανοαμερικανός πολιτικός παρατηρητής Δρ Mohammad Marandi εξηγεί στο Sputnik γιατί οι ισχυρισμοί δεν έχουν νόημα και τι κρύβουν από πίσω...
Το Ιράν μπορεί μεν να θεωρεί  τον πρώην πρόεδρο Donald Trump «εγκληματία» που «πρέπει να διωχθεί και να τιμωρηθεί» για τη δολοφονία του διοικητή της Δύναμης Quds του IRGC Qasem Soleimani τον Ιανουάριο του 2020, αλλά «επέλεξε τη νόμιμη οδό για να τον φέρει στη δικαιοσύνη», διαβεβαίωσε η ιρανική αποστολή στο Δήλωσαν τα Ηνωμένα Έθνη στο Sputnik.
Οι ισχυρισμοί που έγιναν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα ότι η Τεχεράνη σχεδίαζε να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ είναι «αβάσιμες και κακόβουλες», πρόσθεσε η αποστολή, απηχώντας σχόλια άλλων Ιρανών αξιωματούχων ότι οι ισχυρισμοί δεν έχουν καμία ουσία.
Οι σύμμαχοι και τα υποκατάστατα του Trump συμπεριλαμβανομένου του γιου του Donald Trump Jr, έχουν ωστόσο ήδη επιδιώξει να ενδύσουν με «αξιοπιστία» τα δήθεν ρεπορτάζ των κληροδοτημένων μέσων ενημέρωσης.
«Πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη επιδοκιμασία. Όταν άνθρωποι όπως οι Ιρανοί θέλουν να σε βγάλουν έξω, αυτό πιθανώς σημαίνει ότι είναι καλό για την Αμερική, κακό για το Ιράν. Αυτή μπορεί να είναι η μεγαλύτερη πολιτική υποστήριξη που δόθηκε ποτέ. Αλλά όταν συμβεί αυτό, οι δυνατότητές τους είναι πολύ περισσότερες από ένα παιδί με ένα τουφέκι», επισήμανε ο Trump o νεότερος, αναφερόμενος στον Thomas Matthew Crooks, τον 20χρονο επίδοξο δολοφόνο του πατέρα του, που πυροβολήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ το Σάββατο μετά την απόπειρ δολοφονίας κατά του υποψήφιου Ρεπουμπλικανού προέδρου.
Βέβαια όλα τα αμερικανικά δίκτυα από το CNN έως το Politico διαχωρίζουν τους ισχυρισμούς περί συνωμοσίας του Ιράν από το επεισόδιο του Σαββάτου, που άφησε τον Trump με τραυματισμό στο δεξί του αυτί και έναν 50χρονο εθελοντή πυροσβέστη νεκρό, λέγοντας ότι δεν είχαν σχέση.
Παράλληλα, αποκάλυψαν ότι η προστασία του Trump στην πραγματικότητα είχε ήδη ενισχυθεί εν μέρει χάρη στους ισχυρισμούς περί της υποτιθέμενης ιρανικής συνωμοσίας.

... αλλά στα αμερικανικά media το Ιράν έχει γίνει ήδη ένα νέο ... Ιράκ

«Γνωρίζουμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ λένε πάντα ψέματα», τονίζει αφοπλιστικά στο Sputnik ο βετεράνος Ιρανοαμερικανός ακαδημαϊκός και παρατηρητής διεθνών υποθέσεων Dr Mohammad Marandi, με έδρα την Τεχεράνη, σχολιάζοντας το περίφημο σίριαλ Ιράν - Trump.
«Είναι αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι ο Saddam Hussein κατασκεύαζε χημικά όπλα και ανέπτυξε πυρηνικά όπλα και ότι είχε δεσμούς με την al-Qaeda», συνέχισε.
«Έβγαλαν επίσης fake news κατά της κυβέρνησης της Λιβύης πριν καταστρέψουν τη χώρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ιστορικό τέτοιων ψευδών ισχυρισμών που έγιναν από τη λεγόμενη κοινότητα πληροφοριών τους. Επομένως, δεν πρέπει να τα παίρνουμε στα σοβαρά», υπογράμμισε ο Ιρανοαμερικανός Πολιτικός Επιστήμονας

«Δουλεία του Biden η απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump»

«Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump ήταν προφανώς είτε μια εσωτερική δουλειά που έγινε από το καθεστώς Biden, είτε από σταγονίδια του καθεστώτος Biden, είτε η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ ήταν εξαιρετικά ανίκανη επειδή ο δράστης ήταν πολύ κοντά και δεν έπρεπε να είχε συμβεί» επισημάινει ο Marandi.
«Εάν αυτή ήταν η Ρωσία ή το Ιράν ή οποιαδήποτε άλλη χώρα με μια αρμόδια κυβέρνηση, δεν θα υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η προσπάθεια παρουσίασης του Ιράν ως «αποδιοπομπαίου τράγου» είναι αστεία και ότι οι ισχυρισμοί δεν έχουν καμία λογική βάση
Ο παρατηρητής δεν αποκλείει ότι η κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ μπορεί να «φοβάται» ότι οι άνθρωποι θα κατηγορήσουν άμεσα την κυβέρνηση Biden, οδηγώντας σε περαιτέρω πόλωση τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποία είναι ήδη «εξαιρετικά υψηλή».
«Και έτσι προσπαθούν να αποσπάσουν ή να αποσπάσουν την προσοχή από τον ίδιο τον εαυτό τους», εξήγησε ο Marandi.
«Ακριβώς όπως όταν κέρδισε ο Trump το 2016, το πολιτικό καθεστώς στις Ηνωμένες Πολιτείες, το βαθύ κράτος – χρειαζόταν έναν αποδιοπομπαίο τράγο, έτσι είπαν ότι η Ρωσία έφερε τον πρώην πρόεδρο στην εξουσία. Αυτό είναι το ίδιο πράγμα».
Επισημαίνεται ότι μια δημοσκόπηση του Reuters-Ipsos που πραγματοποιήθηκε μετά την απόπειρα εξολόθρευσης του Trump έδειξε ότι τέσσερις στους πέντε Αμερικανούς φοβούνται μήπως η χώρα τους «ξεφύγει» εκτός ελέγχου, ενώ την ίδια στιγμή πιστεύουν ότι οι «πράξεις βίας» «οδηγούν τις ΗΠΑ σε χάος» εν μέσω μιας ήδη τεταμένης εκλογικής χρονιάς.

Επίθεση Zakharova σε ΗΠΑ για το ... «δολοφονικό σχέδιο του Ιράν κατά Trump» - Πόσο ακόμα θα λέτε ξεδιάντροπα ψέματα;

Νωρίτερα σε παρόμοιο μήκος κύματος σχολίασε την υποτιθέμενη ιρανική  συνωμοσία και η ρωσική διπλωματία.
Τα ρεπορτάζ στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με υποτιθέμενη εμπλοκή του Ιράν στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump είναι κραυγαλέο ψέμα, τόνισε σχετικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, στο κανάλι της στο Telegram.
«Πόσο ακόμα μπορείτε να λέτε ψέματα και να το κάνετε τόσο άστοχα; Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ήταν οι ΗΠΑ που εξόντωναν τακτικά ιρανικά κρατικά, πολιτικά και δημόσια πρόσωπα. Και όχι μόνο ιρανικά», σημείωσε η διπλωμάτισσα, σχολιάζοντας τα αντίστοιχα δημοσιεύματα στο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Στις 16 Ιουλίου, το CNN μετέδωσε ότι Αμερικανοί είχαν για εβδομάδες πληροφορίες σχετικά μια απόπειρα δολοφονίας που σχεδίαζε το Ιράν κατά του Trump.
Η μόνιμη αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ απέρριψε αργότερα τις κατηγορίες ότι η Τεχεράνη εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του Trump.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αποστολής, το Ιράν θεωρεί τις κατηγορίες αβάσιμες και προκατειλημμένες, αν και θεωρεί τον Trump ως εγκληματία που πρέπει να δικαστεί και να τιμωρηθεί καθότι διέταξε τη δολοφονία του στρατηγού Qasem Soleimani το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης