Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζονται αδιάκοπα οι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ – Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες τραυματίες χωρίς ιατρική περίθαλψη

Γάζα: Συνεχίζονται αδιάκοπα οι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ – Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες τραυματίες χωρίς ιατρική περίθαλψη

Χιλιάδες ασθενείς περιμένουν βοήθεια… που δεν έρχεται

Σχετικά Άρθρα
Τουλάχιστον 292 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους λόγω του αποκλεισμού από το Ισραήλ του περάσματος της Rafah στη νότια Γάζα, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.
«Μεταξύ των θυμάτων ήταν τραυματίες που υποτίθεται ότι θα λάμβαναν θεραπεία σε νοσοκομεία έξω από τη Γάζα, αλλά πέθαναν καθώς περίμεναν να ανοίξει το πέρασμα», ανέφερε το γραφείο ΜΜΕ στη Γάζα.
Το γραφείο μέσων ενημέρωσης εκτιμά ότι σε περισσότερους από 3.500 ασθενείς και τραυματίες έχει απαγορευτεί η έξοδος μέσω της διάβασης μετά την κατάληψη του τερματικού σταθμού από το Ισραήλ τον περασμένο Μάιο.
Περίπου 2.500 ασθενείς έχουν επίσης υποβάλει αίτηση για να φύγουν από τη Γάζα μέσω της διάβασης της Rafah για ιατρική φροντίδα στο εξωτερικό.
«Το κλείσιμο της διάβασης από το Ισραήλ εμποδίζει αυτούς τους ανθρώπους να ταξιδέψουν για θεραπεία, γεγονός που τους αφήνει σε κίνδυνο θανάτου», προειδοποίησε το γραφείο ΜΜΕ.

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα

Στο μεταξύ το τελευταίο 24ωρο από τα ισραηλινά πλήγματα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 81 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν 198, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του θύλακα.
Το υπουργείο, που υπάγεται στη Hamas, δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ των μαχητών και των αμάχων στον απολογισμό του.
Σε ένα από αυτά τα πλήγματα, γύρω στα μεσάνυχτα, σε ένα σπίτι της Αλ Ζαουίντα, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης