Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ συνεχίζει τη σφαγή στη Γάζα - Κλιμακώνονται τα φονικά πλήγματα, δεκάδες νεκροί

Το Ισραήλ συνεχίζει τη σφαγή στη Γάζα - Κλιμακώνονται τα φονικά πλήγματα, δεκάδες νεκροί
Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός παραμένουν σε αναστολή
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κλιμακώνουν τα φονικά πλήγματά τους στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως πρόθεσή του είναι να «αυξηθεί η πίεση» στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Hamas, καθώς ο πόλεμος διανύει πλέον τη 286η ημέρα του, με 81 ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί μόνο στα πλήγματα της Τετάρτης 17/7  σύμφωνα με το Al Jazeera.

Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός παραμένουν σε αναστολή.
Την Κυριακή, ηγετικό στέλεχος της Hamas ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η συμμετοχή της στις συνομιλίες, εξαιτίας των «σφαγών που διαπράττει ο εχθρός», διαβεβαιώνοντας πως η παράταξή του είναι «έτοιμη» να επιστρέψει όταν η άλλη πλευρά δείξει «σοβαρότητα».

Δεκάδες νεκροί

Χθες δυο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Ράφα (νότια), σύμφωνα με ιατρική πηγή, και άλλοι εννιά σε πλήγμα drone στην πόλη της Γάζας (βόρεια), σύμφωνα με την πολιτική προστασία, οργανισμό που ανήκει στον κυβερνητικό μηχανισμό της Χαμάς.
Το βράδυ, η πολιτική προστασία έκανε λόγο για νέα πλήγματα, στους τομείς Ζαουάιντα και Νουσέιρατ (κεντρικά) και Ας Σάτι (βόρεια), με συνολικά 15 νεκρούς.
Βομβαρδισμός είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, τρία παιδιά και γυναίκα, κοντά στη Χαν Γιούνις (νότια), σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.
Προχθές Τρίτη, τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πέντε βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους αυτόν εναντίον σχολείου που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ και είχε μετατραπεί σε καταφύγιο εκτοπισμένων στη Νουσέιρατ, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως στοχοποίησε «τρομοκράτες που χρησιμοποιούσαν σχολείο».
Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν.
Πολλοί καταφεύγουν σε δημόσια κτήρια, ιδίως σχολεία, σε αυλές, σε χώρους εξωτερικών ιατρείων νοσοκομείων.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε χθες πως διεξήγαγε 25 πλήγματα σε 24 ώρες, βομβαρδίζοντας ιδίως εγκατάσταση εκτόξευσης ρουκετών και «εξαλείφοντας πυρήνες τρομοκρατών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης