Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο απελπισμένος Zelensky παρακαλάει τους Ευρωπαίους να τον αφήσουν να χτυπήσει ρωσικό έδαφος

Ο απελπισμένος Zelensky παρακαλάει τους Ευρωπαίους να τον αφήσουν να χτυπήσει ρωσικό έδαφος
Προειδοποίησε ότι ο Putin μπορεί να προσπαθήσει να προσεγγίσει μεμονωμένες χώρες ή κόμματα σε μια προσπάθεια να υπονομεύσει την ομάδα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ζήτησε σήμερα από τους συμμάχους του να επιτρέψουν πλήγματα με δυτικά όπλα σε μεγάλο βεληνεκές στη Ρωσία, ιδιαίτερα σε στρατιωτικά αεροδρόμια.
Ο ηγέτης της Ουκρανίας ανέφερε στη συνέχεια ότι η χρήση των δυτικών όπλων δεν οδήγησε σε κλιμάκωση του πολέμου με τη Ρωσία - και στη συνέχεια ζήτησε λιγότερους περιορισμούς στη χρήση των εξοπλισμών από τη χώρα του.
«Όσο λιγότερους περιορισμούς έχουμε στη χρήση αποτελεσματικών όπλων, τόσο περισσότερο η Ρωσία θα επιδιώκει την ειρήνη», λέει.
Καλεί συγκεκριμένα τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και «άλλους φίλους» να είναι «γενναίοι» και να συνεισφέρουν επιπλέον πόρους - ειδικά για την κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Εκβιασμοί Putin

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο Λονδίνο, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος Vladimir Putin έχει ήδη αποτύχει να διχάσει τα ευρωπαϊκά έθνη.
Αλλά προειδοποίησε ότι ο Putin μπορεί να προσπαθήσει να προσεγγίσει μεμονωμένες χώρες ή κόμματα σε μια προσπάθεια να υπονομεύσει την ομάδα.
Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει «την προσπάθεια να σας δελεάσει ή να σας πιέσει ή να σας εκβιάσει, ώστε ένας από εσάς να προδώσει τους υπόλοιπους».
Ο κ. Zelensky κατέληξε καλώντας τα έθνη να συνεχίσουν τη διπλωματική τους υποστήριξη προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης