Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meloni προς Ursula: «Αν ανοιχτείς στις απαιτήσεις σοσιαλιστών και Πρασίνων, οι άνθρωποί μου δεν θα σε ψηφίσουν»

Meloni προς Ursula: «Αν ανοιχτείς στις απαιτήσεις σοσιαλιστών και Πρασίνων, οι άνθρωποί μου δεν θα σε ψηφίσουν»
Το δίλημμα της Τζόρτζια Μελόνι για την υποψηφιότητα Von der Leyen
«Ursula, αν ανοιχτείς πολύ στις απαιτήσεις σοσιαλιστών και Πρασίνων, οι άνθρωποί μου δεν θα μπορούν να σε ψηφίσουν», φέρεται πως διαμήνυσε σε τηλεφωνική της επικοινωνία με την (νυν και υποψήφια) πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni, όπως φέρνει στην δημοσιότηα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, την ώρα που ο ιταλικός Τύπος επικεντρώνει την προσοχή του στο δίλημμα που αντιμετωπίζει η Ιταλίδα πρωθυπουργός: υποστήριξη ή όχι στην Von der Leyen για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Corriere della Sera αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της πτήσης της από τη Λιβύη προς το Λονδίνο (σήμερα Πέμπτη 18/7 η Ιταλίδα πρωθυπουργός βρίσκεται στην Οξφόρδη για την 4η Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας), η Giorgia Meloni συνομίλησε τηλεφωνικά με την Ursula Von der Leyen στην οποία, φέρεται πως είπε «Ursula, αν στην ομιλία σου ανοιχτείς πολύ στις απαιτήσεις των σοσιαλιστών και των Πρασίνων μας βάζεις σε μπελάδες, οι άνθρωποί μου δεν θα μπορούν να σε ψηφίσουν».

Πρόκειται για ένα τηλεφώνημα, για το οποίο δεν έγινε μια επίσημη κυβερνητική ενημέρωση, όπως σημειώνει η Ιταλική εφημερίδα.

Η γνωστή για την επιφυλακτικότητά της Meloni, θα πρέπει – αναγκαστικά – να περιμένει την σημερινή ομιλία της Von der Leyen για να αποφασίσει για την ενδεχόμενη ή όχι υποστήριξή της για μια νέα θητεία. Και το κάνει με γνώμονα τα δύο μέτωπα: από τη μία αυτό της Ομάδας των Πατριωτών για την Ευρώπη, η οποία πήρε την θέση των Συντηρητικών ως τρίτη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο, και από την άλλη ένα ενδεχόμενο «μπλόκο» Φιλελεύθερων - Λαϊκών - Σοσιαλιστών και Πρασίνων.
Στις ανωτέρω περιπτώσεις, η Meloni κατέληγε αποδυναμωμένη, και με τον μέχρι στιγμής αποκλεισμό της από ισχυρές θέσεις από τους Macron και Scholz, η πίεσή της για τοποθέτηση έμπιστων συνεργατών της περνά από λεπτές διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης