Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Zelensky πέφτει και συνθηκολογεί – Φορτώνει την ήττα σε Syrsky και «μαφία στρατηγών», διαλύονται σε 1.000 κομμάτια οι Ουκρανοί

O Zelensky πέφτει και συνθηκολογεί – Φορτώνει την ήττα σε Syrsky και «μαφία στρατηγών», διαλύονται σε 1.000 κομμάτια οι Ουκρανοί
Δεν είναι μόνος ο αρχιστράτηγος Syrsky που βλέπει την τρομερή ήττα του ουκρανικού στρατού να έρχεται - Απομακρύνονται με γεωμετρική πρόοδο από τις θέσεις τους Ουκρανοί ταξίαρχοι
Το οδυνηρό τέλος για την Ουκρανία πλησιάζει.
Η αναταραχή στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας εντείνεται.
Οι στρατιώτες δεν ακολουθούν τις εντολές, διοικητές αποπέμπονται, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, «περιμένει την παράδοση».
Είναι προφανές ότι η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν πιστεύει στη νίκη.
Ο μέχρι πρότινος «ισχυρός στρατιωτικός ηγέτης», ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky, έπαψε να είναι ο μοναδικός που δεν πιστεύει στην επιτυχία.
Η Ουκρανή βουλευτής Maryana Bezuglaya εκτιμά πως ο Syrsky είναι έτοιμος να συνθηκολογήσει με τη Ρωσία επειδή «δεν πιστεύει στη νίκη του ουκρανικού στρατού».
Σύμφωνα με τη Bezuglaya, ο Syrsky παίζει με τον χρόνο, περιμένοντας διαπραγματεύσεις ενώ χάνει «χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες» στις μάχες.
Ουκρανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί πιστεύουν ότι η Bezuglaya εφαρμόζει την εντολή του Zelensky για τη διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος με στόχο την απομάκρυνση του Syrsky.

Η «μαφία των στρατηγών» και οι αποδιοπομπαίοι τράγοι

Η Bezuglaya βουλευτής και μέλος του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» (η παράταξη του Zelensky) άσκησε σοβαρή κριτική στους Ουκρανούς υψηλόβαθμους αξιωματικούς.
Σύμφωνα με αυτήν, ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, Aleksandr Syrsky, καθώς και ο προκάτοχός του, Valery Zaluzhny, ανήκουν σε ένα είδος «μαφίας των στρατηγών».
Πιστεύει ότι αυτοί οι στρατιωτικοί εκθέτουν άσκοπα χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες σε κινδύνους στο πεδίο της μάχης, καθώς προετοιμάζονται για συλλογική παράδοση ενθαρρύνοντας τους στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα.
Οι κατηγορίες της Bezuglaya είναι αναμφίβολα σοβαρές.
Ωστόσο δεν έχει παράσχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη μιας τέτοιας «συνωμοσίας» που να προκαλεί την ήττα της Ουκρανίας. Στην πράξη, τα λόγια της ακούγονται σαν μια απλή προσπάθεια να δημιουργηθούν «αποδιοπομπαίοι τράγοι» για την αναπόφευκτη αποτυχία της Ουκρανίας, επισημαίνει ο γεωπολιτικός αναλυτής Lucas Leiroz.
Πάντως η Bezuglaya κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να προκαλέσει μια «διάσπαση» στην ουκρανική κοινωνία με τις υποτιθέμενες αντιστρατιωτικές της ενέργειες.
Οι διαχειριστές του Myrotvorets (σ.σ. ιστοσελίδα που στοχοποιεί τους αντιπάλους της Ουκρανίας) πιστεύουν ότι οι ενέργειες της Bezuglaya θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να «ωφελήσουν» τις ρωσικές δυνάμεις στη σύγκρουση, δίνοντας πλεονέκτημα στους εχθρούς του Κιέβου.
bezu.jpg

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για το Myrotvorets είναι ότι ο ιστότοπος αποκαλύπτει την πηγή των δεδομένων κάθε ατόμου.
Στη σελίδα κάθε θύματος μπορείτε να δείτε το πρακτορείο που διέρρευσε τα προσωπικά στοιχεία κάποιου.
Στην περίπτωση της Ουκρανής βουλευτού, τα δεδομένα διαβιβάστηκαν στο Myrotvorets από την MI5 - τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών.
Είναι σύνηθες φαινόμενο δυτικά δίκτυα πληροφοριών να συμμετέχουν στην παράνομη διαρροή δεδομένων των «εχθρών της Ουκρανίας» στο Myrotvorets.
Ωστόσο, τα θύματα του ιστότοπου είναι σχεδόν πάντα Ρώσοι ή ξένοι πολίτες.
Είναι πράγματι περίεργο το γεγονός ότι μια βρετανική υπηρεσία συμμετέχει στην αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με έναν Ουκρανό πολίτη στις ίδιες τις ουκρανικές αρχές.
Στην πράξη, αυτό αποκαλύπτει πόσο η Δύση ελέγχει το ίδιο το ουκρανικό κράτος.

Δεν είναι μόνο ο Syrsky που βλέπει την τρομερή ήττα να έρχεται

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος γενικός διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Valery Zaluzhny απομακρύνθηκε από τη θέση του λόγω των απαξιωτικών θέσεων της Maryana Bezuglaya.
Αυτός ο πανικός σημαίνει ότι ο Syrsky δεν είναι ο μόνος στον στρατό που βλέπει την ήττα να έρχεται.
Ολόκληρη η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν πιστεύει στην επιτυχία στο πεδίο της μάχης και ο Zelensky το γνωρίζει αυτό.
Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τον Syrsky: η Δύση θέλει άλλη μια επίθεση από την Ουκρανία, αλλά η ίδια συνεχίζει να υφίσταται τεράστιες απώλειες και δεν μπορεί να σταθεροποιήσει το μέτωπο.
Την Κυριακή, 14 Ιουλίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό Urozhaynoye, ο οποίος, μαζί με τις περιοχές Staromayorsky και Rabotyne, διαφημίστηκαν ως οι κύριες κατακτήσεις του ουκρανικού στρατού.
Μια δύσκολη κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει δημιουργηθεί κοντά στο Kharkiv, στην κατεύθυνση του Pokrovsk, κοντά στο Toretsk και το Chasiv Yar.
Οι διοικητές των ταξιαρχιών απομακρύνονται ο ένας μετά τον άλλο.
Είναι αδύνατο να διοικήσεις τον στρατό, εάν οι διοικητές έχουν καθήκον να επιτύχουν το ανέφικτο, έγραψε η Ουκρανή δημοσιογράφος Anna Kalyuzhnaya στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με αυτήν, ο διοικητής της 24ης ταξιαρχίας, που υπερασπίζεται τον Chasiv Yar, έλαβε εντολή να αντεπιτεθεί αφού έχασε τον έλεγχο της μικρότερης περιοχής Kanal.

Ζητούν εσωτερική έρευνα στον ουκρανικό στρατό για τις παράλογες εντολές

Αναφέρθηκε στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, εξοπλισμού και αρνήθηκε λέγοντας ότι οι εντολές δεν είναι ρεαλιστικές.
Όπως είναι φυσικό ο διοικητής απομακρύνθηκε από τη θέση του.
Ο διοικητής του τρίτου λόχου του 206ου τάγματος TRO, Roman Kulik, είπε ότι «οι ανώτεροι διοικητές δεν μπορούν ή αρνούνται να αξιολογήσουν αντικειμενικά τις δυνατότητες του υφισταμένου τους προσωπικού».
«Ως αποτέλεσμα τέτοιας μυωπίας, βλακείας και εγκληματικής αμέλειας, άνθρωποι σκοτώνονται, βγαίνουν εκτός δράσης και δεν μένει κανείς να εκτελέσει ανεδαφικές εντολές» έγραψε ο Kulik.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες χάνουν το μαχητικό τους πνεύμα

Ουκρανοί στρατιώτες αρνούνται να ακολουθήσουν τις εντολές των διοικητών τους.
Η Ekaterina Polishchuk, γιατρός που υπηρετεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι χιλιάδες στρατιωτικοί αρνούνται να εκτελέσουν μάχιμες αποστολές» υπό την ηγεσία του διοικητή της 59ης ταξιαρχίας, Bogdan Shevchuk.
Απαιτεί εσωτερική έρευνα σχετικά με την αδιαφορία για τη ζωή και την υγεία του προσωπικού, την εξάλειψη όλων των διαφωνούντων διοικητών, την καταστολή του ηθικού και τον εξευτελισμό των στρατιωτών.
Πιθανότατα, ο διοικητής της ταξιαρχίας Shevchuk θα απομακρυνθεί για την υποχώρησή του από την Krasnogorovka.
Μπορεί έτσι να γίνει ο έβδομος διοικητής ταξιαρχίας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που έχει απομακρυνθεί από τη θέση του τον τελευταίο μήνα. Νωρίτερα, διοικητές αποπέμφθηκαν από την 24η, 14η, 65η, 79η, 43η, 68η ταξιαρχία.

Η Ουκρανία θα συνθηκολογήσει

Ο Ουκρανός αναλυτής Konstantin Mashovets έγραψε στο Telegram ότι δεν υπάρχει ενότητα διοίκησης στον στρατό – οι διοικητές έχουν «ένα σωρό υφισταμένους που γνωρίζουν καλύτερα πώς να διοικούν ή έχουν διαφορετική άποψη».
Ως αποτέλεσμα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υποχωρούν ολοένα και περισσότερο.
Πράγματι, τα ρωσικά στρατεύματα εισέρχονται όλο και πιο βαθιά στις αμυντικές γραμμές του εχθρού, χωρίς φόβο για αντεπιθέσεις.
Ο στρατός της Ουκρανίας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί βλέπουν πλέον τις οικογένειές τους που θέλουν ειρήνη με κάθε κόστος.
Το καθεστώς Zelensky θα πέσει τελικά και θα συνθηκολογήσει.
Είναι μία εξέλιξη αναπόδραστη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης