Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σκυλιά του πολέμου οι Εργατικοί - «Πρώτη μας δουλειά να επιβεβαιώσουμε την ακλόνητη υποστήριξή μας στην Ουκρανία»

Βρετανία: Σκυλιά του πολέμου οι Εργατικοί - «Πρώτη μας δουλειά να επιβεβαιώσουμε την ακλόνητη υποστήριξή μας στην Ουκρανία»
«Υπό την ηγεσία μου, η Βρετανία θα είναι φίλος και εταίρος, έτοιμη να εργαστεί μαζί σας, όχι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά πολύ μέρος της Ευρώπης»
Σχετικά Άρθρα
Την ακλόνητη στήριξη της κυβέρνησης των Εργατικών προς την Ουκρανία, επιβεβαίωσε ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Keir Starmer, απευθύνοντας έκκληση για πιο στενή συνεργασία στην Ευρώπη προκειμένου να προωθηθεί η υποστήριξη στο Κίεβο και να αντιμετωπιστούν τα πιο πιεστικά προβλήματα της ηπείρου: η παράνομη μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή ασφάλεια.
Κατά την έναρξη της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC), που περιλαμβάνει περισσότερες από 40 χώρες, στο ανάκτορο του Μπλένιμ, ο Keir Starmer έκανε μια προσπάθεια για επανεκκίνηση στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.
Πήρε αποστάσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση των Συντηρητικών η οποία είχε απειλήσει να αποσυρθεί από μια διεθνή σύμβαση για ανθρώπινα δικαιώματα, προσφέροντας στους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες ένα νέο ξεκίνημα.
«Υπό την ηγεσία μου, η Βρετανία θα είναι φίλος και εταίρος, έτοιμη να εργαστεί μαζί σας, όχι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά πολύ μέρος της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε μια αναφορά στην αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ έπειτα από δημοψήφισμα που διεξήχθη το 2016.
«Ενωμένοι από την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τις κοινές μας αξίες, και βέβαιοι για το τι μπορούμε να επιτύχουμε μαζί», δήλωσε στους υπόλοιπους ηγέτες της EPC, μια διακριτή από την ΕΕ ομάδα που δημιουργήθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.
Η σύνοδος, που θα διαρκέσει μία ημέρα, δίνει στον νέο ηγέτη της Βρετανίας άλλη μία ευκαιρία να πιέσει για στενότερη αμυντική συνεργασία ιδιαίτερα πριν από την εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ.
«Άρα η πρώτη μας δουλειά εδώ σήμερα είναι να επιβεβαιώσουμε την ακλόνητη υποστήριξή μας για την Ουκρανία», συμπλήρωσε ο Keir Starmer, ο οποίος, επίσης, είναι αποφασισμένος να επανεκκινήσει τις σχέσεις με την ΕΕ μετά το Brexit που προκάλεσε χρόνια εχθρότητας.
Ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν βλέπει επανένταξη της Βρετανίας στην ενιαία αγορά ή στην τελωνειακή ένωση στη διάρκεια του βίου του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης