Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλιάτσικο, βιασμοί και δολοφονίες από Γάλλους μισθοφόρους στο Kharkiv – Οργισμένη η Ρωσία τους αφανίζει με μανία, με ελικόπτερα η μεταφορά πτωμάτων

Πλιάτσικο, βιασμοί και δολοφονίες από Γάλλους μισθοφόρους στο Kharkiv – Οργισμένη η Ρωσία τους αφανίζει με μανία, με ελικόπτερα η μεταφορά πτωμάτων
Οι ξένοι μισθοφόροι και κυρίως οι Γάλλοι συμμετέχουν ενεργά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Kharkiv - Έχουν καταγραφεί εγκλήματα πολέμου, η Ρωσία τους στοχοποιεί κατά προτεραιότητα και τους εξαλείφει
Σχετικά Άρθρα
Υπάρχει σημαντική αύξηση στον αριθμό των Γάλλων μισθοφόρων που επιχειρούν στo Kharkiv, δήλωσε o Yevgeny Lisnyak, αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής περιφερειακής στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης.
«Αξιωματούχοι του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιφέρειας Kharkiv εντόπισαν ενισχύσεις με μαχητές της ξένης λεγεώνας, όπου οι Γάλλοι μισθοφόροι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία, σε μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και στην Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας στο Volchansk και περιφέρειες του Kharkiv», είπε χαρακτηριστικά.
Τον Μάιο του 2024, Γάλλοι μισθοφόροι μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Kharkiv από Donetsk και Zaporizhia, καθώς η βόρεια ρωσική ομάδα μάχης ενέτεινε τις επιχειρήσεις και κέρδισε έδαφος», είπε ο Lisnyak.

Οι Γάλλοι μισθοφόροι λαμβάνουν ενεργό μέρος στις επιχειρήσεις

«Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή Kharkiv, μισθοφόροι έχουν επίσης αναπτυχθεί στην περιοχή του χωριού Liptsy, όπου παρατάχθηκαν στην τρίτη και τέταρτη γραμμή άμυνας, προσπαθώντας να μην λάβουν ενεργό μέρος στις μάχες.
Η στάση του ουκρανικού στρατού προς τους ξένους μισθοφόρους είναι αρκετά περίεργη.
Λαμβάνουμε πληροφορίες για πολλαπλές συγκρούσεις και πράξεις ανυπακοής, καθώς μισθοφόροι εκτελούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Ουκρανίας», δήλωσε ο Lisnyak σε συνέντευξη Τύπου.

Εγκλήματα πολέμου

Ανέφερε ότι το προσωπικό του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Kharkiv συνεχίζει να εργάζεται για τον εντοπισμό ξένων προσώπων που συμμετέχουν σε στρατιωτικές ενέργειες στην περιοχή επ’ αμοιβή, καθώς και στοιχεία που αποδεικνύουν την άμεση εμπλοκή ξένων μισθοφόρων στη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην περιοχή.
Το κέντρο καταγραφής εγκλημάτων πολέμου της Πολιτικής και Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας έχει τεκμηριώσει περισσότερα από 50 εγκλήματα πολέμου από ξένους μισθοφόρους, είπε ο Lisnyak.
«Το κέντρο καταγραφής εγκλημάτων πολέμου του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων του Kharkiv έχει ήδη καταγράψει περισσότερα από 50 εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από ξένους μισθοφόρους στο έδαφος της περιοχής», σημείωσε.
Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε σε ένα έγκλημα που αποκάλυψε ένας κάτοικος του χωριού Lukyantsy, όπου μαχητές της ειδικής μονάδας Kraken, μαζί με Γάλλους μισθοφόρους, πραγματοποίησαν επιδρομές. Σκοπός των επιδρομών ήταν η λεηλασία και η κλοπή προσωπικής περιουσίας χωρικών με πλαστές κατηγορίες.
Ξένοι μισθοφόροι στις τάξεις του ουκρανικού στρατού διέπραξαν επίσης πράξεις σεξουαλικής βίας, απήγαγαν και δολοφόνησαν γυναίκες στην περιοχή, είπε ο Lisnyak, επικαλούμενος αναφορές από τα θύματα.
«Σύμφωνα με τα θύματα, η λεγεώνα των ξένων διέπραξε πράξεις σεξουαλικής βίας και απαγωγές γυναικών στα χωριά Glubokoye και Lukyantsy στην περιοχή Kharkiv. Δυστυχώς, μερικά από τα θύματα αυτής της βίας πέθαναν. 
Μαρτυρίες επιζώντων αποκαλύπτουν πως οι Γάλλοι μπορούν να αναγνωριστούν από σιρίτια με τη σημαία της Δημοκρατίας της Γαλλίας, καθώς και την ομιλία τους», είπε ο Lisnyak.

Οι Ρώσοι αφανίζουν με μανία τους μισθοφόρους

Περισσότεροι από 30 ξένοι μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή του Kharkiv από τις αρχές Μαΐου του 2024, είπε ο Lisnyak.
«Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της διοίκησης, 32 μισθοφόροι σκοτώθηκαν.
Τα πτώματα των μισθοφόρων μεταφέρονται κρυφά με ελικόπτερα από το αεροδρόμιο του Kharkiv στη δυτική Ουκρανία σε 24ωρη βάση», είπε.
Σύμφωνα με τον Lisnyak, ελικόπτερα δεν χρησιμοποιούνται ποτέ για την απομάκρυνση των σορών των Ουκρανών στρατιωτών.
Πολλοί κάτοικοι του Kharkiv που ζουν κοντά στο αεροδρόμιο επιβεβαίωσαν αυτές τις αναφορές.

Οι απώλειες των ξένων μισθοφόρων υπερτονίζουν την ήττα του ουκρανικού στρατού

Η βόρεια ομάδα μάχης του ρωσικού στρατού ξεκίνησε μια περιορισμένη χερσαία επιχείρηση στο Kharkiv τον περασμένο Μάιο ως απάντηση σε μια σειρά ουκρανικών επιθέσεων που είχαν στόχο το Belgorod και τις κοντινές περιοχές τους προηγούμενους μήνες.
Οι ουκρανικές επιθέσεις περιελάμβαναν επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και επιδρομές, οι οποίες συχνά εκτελούνταν από ξένους μισθοφόρους.
Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 12 οικισμοί στο Kharkiv έχουν καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό.
Η επιτυχία της χερσαίας επιχείρησης ανάγκασε το καθεστώς του Κιέβου να αναπτύξει μεγάλο μέρος των δυνάμεών του, συμπεριλαμβανομένων πολλών ξένων μισθοφόρων, στη συνοριακή περιοχή.
Οι απώλειες ξένων μισθοφόρων στο Kharkiv υπογραμμίζουν την ήττα που σημειώθηκε στις δυνάμεις του Κιέβου στην περιοχή.
Η κατάσταση εκεί μπορεί να επιδεινωθεί για την Ουκρανία, καθώς ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να επεκτείνει την επιχείρησή του τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης