Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπανγκλαντές: Χάος από βίαιες συγκρούσεις φοιτητών με την αστυνομία, 32 οι νεκροί

Μπανγκλαντές: Χάος από βίαιες συγκρούσεις φοιτητών με την αστυνομία, 32 οι νεκροί
Οι διαδηλωτές προσπαθούν να ανατρέψουν το σύστημα που προβλέπει ότι το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα προορίζεται για τους συγγενείς των ηρώων πολέμου
Σχετικά Άρθρα
Χάος επικρατεί στους δρόμους της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, Ντάκα, καθώς χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες οπλισμένοι με πέτρες και ξύλα συγκρούστηκαν σήμερα 18/7 με αστυνομικούς. 
Οι διαμαρτυρίες από την αρχή της εβδομάδας έχουν κοστίσει τη ζωή σε 32 ανθρώπους, με τα περισσότερα από τα θύματα να είναι φοιτητές που σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά.
Σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τις διαδηλώσεις, οι αρχές της χώρας διέκοψαν υπηρεσίες διαδικτύου.
Νωρίτερα σήμερα 18/7, οι διαδηλωτές πυρπόλησαν τις κεντρικές εγκαταστάσεις του κύριου δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου BTV, με πολλούς ανθρώπους να παγιδεύονται.
Οι διαδηλωτές προσπαθούν να ανατρέψουν το σύστημα που προβλέπει ότι το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα προορίζεται για τους συγγενείς των ηρώων πολέμου, οι οποίοι πολέμησαν για την ανεξαρτησία της χώρας από το Πακιστάν το 1971, υποστηρίζοντας ότι η πρακτική αυτή αποτελεί διάκριση.
Το σύστημα των ποσοστώσεων είχε ανασταλεί από την πρωθυπουργό Sheikh Hasina μετά από έναν προηγούμενο γύρο μαζικών φοιτητικών διαδηλώσεων το 2018, ωστόσο τον περασμένο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπανγκλαντές ακύρωσε την απόφαση αυτή και επανέφερε τις ποσοστώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης