Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς: Μέλος του Συντάγματος Azov φωτογραφίζεται με μπλούζα του Hitler στο στρατόπεδο συγκέντρωσης

Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς: Μέλος του Συντάγματος Azov φωτογραφίζεται με μπλούζα του Hitler στο στρατόπεδο συγκέντρωσης

Το ναζιστικό σύνθημα που προκάλεσε έκρηξη αντιδράσεων

Σχετικά Άρθρα
Το Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς θα καταγγείλει Ουκρανό νεοναζί στρατιώτη στους Πολωνούς εισαγγελείς επειδή χλεύαζε τα θύματα του διαβόητου στρατοπέδου θανάτου, δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου στο RT την Πέμπτη (18/7/2024).
Σε μια σειρά πρόσφατων δημοσιεύσεων στο Instagram, ο Nikita Miroschenko μοιράστηκε φωτογραφίες και reel με τον ίδιο και την κοπέλα του να επισκέπτονται το στρατόπεδο θανάτου στην Πολωνία πριν από αρκετές εβδομάδες.
Ένα από τα reel έδειξε τις πύλες του Άουσβιτς με το περιβόητο ναζιστικό σύνθημα «Arbeit macht frei» με φόντο τη γερμανική στρατιωτική μουσική, ενώ ένα άλλο τον έδειξε να φοράει ένα πουκάμισο στολισμένο με το κείμενο «Εκεί που είμαστε, δεν υπάρχει χώρος για κανέναν άλλον» – φράση που αποδίδεται στον ηγέτη των Ναζί Adolf Hitler.
"Η προώθηση περιεχομένου και συμβόλων που σχετίζονται με την ιδεολογία των Ναζί σε αυτό το μοναδικό μέρος παραβιάζει τη μνήμη των θυμάτων, η οποία είναι μια απαράδεκτη και ηθικά κατακριτέα πράξη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μουσείου του Άουσβιτς.

Είναι έγκλημα

«Είναι επίσης έγκλημα σύμφωνα με το πολωνικό δίκαιο», συνέχισε.
“Αυτό παραμένει έγκυρο ανεξάρτητα από το αν η υποτιθέμενη φράση του Hitler είναι ανυπόγραφη ή δεν εμφανίζεται σε γενικά αναγνωρισμένες πηγές.
Ως εκ τούτου, θα ενημερώσουμε τόσο την πολωνική εισαγγελία όσο και την πρεσβεία της Ουκρανίας στη Βαρσοβία για αυτό το οδυνηρό περιστατικό που σχετίζεται με τις εκφράσεις μίσους”.
Ο Miroschenko είναι μέλος της 3ης Ταξιαρχίας Επίθεσης του Ουκρανικού στρατού, η οποία συγκροτήθηκε το 2022 με τη συγχώνευση δύο μονάδων βετεράνων του Συντάγματος Azov.
Το Σύνταγμα Azov προήλθε από νεοναζιστική πολιτοφυλακή και ενσωματώθηκε επίσημα στον ουκρανικό στρατό το 2014.
Οι βετεράνοι του Συντάγματος Azov υπηρετούν πλέον τόσο στην 3η Ταξιαρχία Επίθεσης όσο και στην Ταξιαρχία Azov, μια μονάδα ειδικών επιχειρήσεων που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη σημαία και τα διακριτικά του Συντάγματος Azov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης