Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αναλυτής εθνικής ασφάλειας – προπαγανδιστής κατά του Trump, ήταν παντρεμένος... με κατάσκοπο της Νότιας Κορέας

ΗΠΑ: Αναλυτής εθνικής ασφάλειας – προπαγανδιστής κατά του Trump, ήταν παντρεμένος... με κατάσκοπο της Νότιας Κορέας
Κατηγορείται ότι αποκάλυψε ευαίσθητες κυβερνητικές πληροφορίες των ΗΠΑ στις νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες
Μία ιστορία που προκαλεί αίσθηση κυκλοφορεί στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η -πρώην εργαζόμενη για τη CIA- Sue Mi Terry βρίσκεται αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες για επί χρόνια κατασκοπεία υπέρ της Νότιας Κορέας.
Ο λόγος που η συγκεκριμένη είδηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, είναι πως η 54χρονη Sue είναι παντρεμένη με τον γνωστό αρθρογράφο-αναλυτή... Εθνικής Ασφαλείας, τον Max Boot.
Ο Max Boot έχει προκαλέσει την οργή των πολιτών ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, καθώς -σταθερά υπέρ των Δημοκρατικών- έχει υποστηρίξει με σθένος φιλοπόλεμες θέσεις, π.χ. της Hillary Clinton.
Ακόμη πιο σημαντικό, είναι ένας από τους κορυφαίους προπαγανδιστές της Ουάσινγκτον κατά του Donald Trump και συγκεκριμένα επί του αφηγήματος πως ο Ρεπουμπλικάνος λειτουργεί για τα συμφέροντα της Ρωσίας.
Σε ό,τι αφορά στη σύζυγο του Boot, με καταγωγή από τη Σεούλ που ζει στο Μανχάταν, χρησιμοποίησε τη θέση της ως εμπειρογνώμονας εξωτερικής πολιτικής για να αποκτήσει πρόσβαση σε ανώτατους αξιωματούχους των ΗΠΑ με αντάλλαγμα «χρήματα και πολυτελή δώρα».
Κατηγορείται ότι αποκάλυψε ευαίσθητες κυβερνητικές πληροφορίες των ΗΠΑ στις νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες και χρησιμοποίησε τη θέση της για να επηρεάσει την πολιτική των ΗΠΑ υπέρ της Νότιας Κορέας.
Για παράδειγμα, παρέδωσε χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με μια ιδιωτική συνάντηση που είχε σχέση με τη Βόρεια Κορέα τον Ιούνιο του 2022 με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, στη νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών.
Αφέθηκε ελεύθερη αφού κατέθεσε εγγύηση 500.000 δολαρίων κατά την αρχική της εμφάνιση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την Τρίτη 16/7 και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών εάν καταδικαστεί.
Η Terry φέρεται να άρχισε να κατασκοπεύει για τη Νότια Κορέα τον Οκτώβριο του 2013, πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή της από τη CIA -και τρία χρόνια πριν ο Boot αρχίσει να αποκαλεί τον Donald Trump «ρωσικό asset».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης