Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινά αεροσκάφη χτύπησαν εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στην ανατολική Γάζα – Τίναξαν στον αέρα σχολείο με άστεγους και ασθενείς

Ισραηλινά αεροσκάφη χτύπησαν εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στην ανατολική Γάζα – Τίναξαν στον αέρα σχολείο με άστεγους και ασθενείς

Ανελέητο το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα κατά την 286η ημέρα του πολέμου

Σχετικά Άρθρα
Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, τώρα στην 286η ημέρα του, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 38.848 Παλαιστίνιους, οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες και παιδιά, και τραυμάτισε άλλους 89.459, ενώ 10.000 υπολογίζεται ότι θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια και 9.500 περίπου να έχουν απαχθεί από το Ισραήλ.
Στο μεταξύ το σφυροκόπημα του Ισραήλ δεν σταματά πουθενά.
Δεν υπολογίζει αμάχους, δεν υπολογίζει παιδιά.
Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή εναντίον σχολείου που φιλοξενούσε εκτοπισμένους στην ανατολική πόλη της Γάζας.
Το χτύπημα έγινε στο «Σχολείο al-Falah, το οποίο φιλοξενεί εκτοπισμένους ανθρώπους στη συνοικία al-Zeitoun, νοτιοανατολικά της πόλης της Γάζας», ανέφερε η Πολιτική Άμυνα της Γάζας στο Telegram.
Ο βομβαρδισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο σχολείο και ομάδες ιατρικής και πολιτικής άμυνας αναζητούσαν θύματα και τραυματίες ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης, είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο Anadolu.

Λύση δύο κρατών

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ επανέλαβε τη θέση της Ουάσιγκτον για λύση δύο κρατών.
Η Linda Thomas-Greenfield είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι το «μόνο μέλλον» που βλέπουν οι ΗΠΑ «στο οποίο Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι μπορούν να ζήσουν δίπλα - δίπλα.
Χωρίς αυτό, η ειρήνη θα είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί».
Η πρεσβευτής απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με ένα ψήφισμα που ψηφίστηκε στο ισραηλινό κοινοβούλιο που απέρριπτε την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.
Αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη κίνηση του κοινοβουλίου, αλλά είπε:
«Η θέση μας είναι μια λύση δύο κρατών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης