Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιο χάος, κατέρρευσαν τα συστήματα της Microsoft - Τι κρύβεται πίσω από το blackout σε αγορές, τράπεζες, αεροπορικές

Παγκόσμιο χάος, κατέρρευσαν τα συστήματα της Microsoft - Τι κρύβεται πίσω από το blackout σε αγορές, τράπεζες, αεροπορικές
Η κατάρρευση των συστημάτων της Microsoft προκαλεί παγκόσμιο χάος
Παγκόσμιο χάος σε επικοινωνίες, χρηματιστήρια, ΜΜΕ, τράπεζες και μεταφορές έχει προκαλέσει η κατάρρευση των συστημάτων της Microsoft.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει μέτρα μετά από τεχνικό πρόβλημα που έπληξε αρκετές επιχειρήσεις παγκοσμίως.
«Οι υπηρεσίες μας βελτιώνονται καθώς συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα άμβλυνσης», αναφέρει η επιχείρηση σε μήνυμά της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.
To παγκόσμιο τεχνικό πρόγραμμα της Microsoft επηρεάζει τη λειτουργία επιχειρήσεων σε διάφορες χώρες, όπως τα ισπανικά αεροδρόμια, τις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες εταιρίες και μέσα ενημέρωσης. 
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πρώτες δυσλειτουργίες εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ και αποδόθηκαν σε βλάβη των υπηρεσιών της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Azure και 365.

Καθηλωμένα τα αεροπλάνα

Η Frontier Airlines,
μονάδα της Frontier Group Holdings με έδρα το Ντένβερ, καθήλωσε τις πτήσεις της για πάνω από δύο ώρες και απέδωσε την ευθύνη σε προβλήματα με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Microsoft.
Η αεροπορική εταιρεία ήρε την πανεθνική παύση των αναχωρήσεων και ξεκίνησε τη διαδικασία επανέναρξης των πτήσεων από τις 11 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες United, Delta και American Airlines ανακοίνωσαν ότι θα κρατήσουν καθηλωμένα τα αεροσκάφη τους. 
Η Ryanair προειδοποιεί για «πιθανές διαταραχές σε όλο το δίκτυο.
Οι πτήσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα θα συνεχιστούν, αλλά καμία άλλη πτήση δεν θα απογειωθεί προς το παρόν.
Στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, οι πληροφορίες εξαφανίστηκαν από τους πίνακες αναχωρήσεων. Σε ανακοίνωση προς τους επιβάτες στον τερματικό σταθμό εσωτερικού, ο οικονομικός αερομεταφορέας Jetstar ανέφερε ότι ένα «πρόβλημα με τη Microsoft» σήμαινε ότι δεν μπορούσε να κάνει check-in στους επιβάτες ή να επιβιβαστεί στις πτήσεις του.
Η Virgin Australia δήλωσε επίσης στους ταξιδιώτες της ότι υπήρξε «πλήρης στάση των πτήσεων».
Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ουρές σε καταστήματα όπως τα Woolworths, με τα συστήματα πληρωμών να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Οι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου στη Βρετανία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αυτόματα μηχανήματα καρτών επιβίβασης, ενώ οι οθονές δείχνουν μήνυμα που αναφέρει ότι "ο σέρβερ είναι εκτός διαδικτύου", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.
Το αεροδρόμιο Σίπχολ στην Ολλανδία - ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης - ανέφερε ότι έχει επίσης επηρεαστεί από την παγκόσμια τεχνική βλάβη, σημειώνοντας ότι οι επιβάτες που είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν σήμερα θα πρέπει να επικοινωνήσουν πρώτα με την αεροπορική τους εταιρεία.
"Η βλάβη έχει επηρεάσει τις πτήσεις από και προς το Σίπχολ", εξήγησε εκπρόσωπος του αεροδρομίου, προσθέτοντας ότι δεν είναι ξεκάθαρο πόσες πτήσεις αφορά το πρόβλημα.
Νωρίτερα το αεροδρόμιο του Βερολίνου είχε αναφέρει ότι αναστέλει την εναέρια κυκλοφορία ως τις 10:00 λόγω τεχνικού προβλήματος.


Προβλήματα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Ο όμιλος LSE Group, ο οποίος διαχειρίζεται το χρηματιστήριο του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει ένα παγκόσμιο τεχνικό πρόβλημα που εμποδίζει τη δημοσίευση ειδήσεων.
Σύστημα κρατήσεων του τομέα υγείας που χρησιμοποιείται από γιατρούς στην Αγγλία βρίσκεται εκτός δικτύου, αναφέρουν σε αναρτήσεις τους σήμερα στην πλατφόρμα X υγειονομικοί αξιωματούχοι.
skynews-japan-it-outage-windows_6631655.jpg


Δεν μπορεί να εκπέμψει το Sky News

Το βρετανικό Sky News, ένας από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, δεν μπορούσε σήμερα να εκπέμψει το πρόγραμμά του.
«Το Sky News δεν είναι σε θέση να μεταδώσει απευθείας τηλεοπτικό πρόγραμμα σήμερα το πρωί, δηλώνοντας αυτή τη στιγμή στους τηλεθεατές ότι ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος του δικτύου Ντέβιντ Ρόουντζ στην πλατφόρμα Χ.

skynews-nhs-global-outage-it_6631689.jpg

Πολλά προβλήματα στην Αυστραλία

"Ευρείας κλίμακας τεχνική βλάβη" επηρεάζει δεκάδες επιχειρήσεις στην Αυστραλία - από τράπεζες, εταιρίες τηλεπικοινωνιών ως μέσα ενημέρωσης- και φαίνεται πως συνδέεται με προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία παροχής υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας Crowdstrike, δήλωσε εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Downdetector, η βλάβη επηρεάζει πολλές τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

skynews-victoria-station-it-outage_6631681.jpg


Τι κρύβεται πίσω από την κατάρρευση των συστημάτων


Ενώ ο κόσμος αντιμετωπίζει αυτή τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας, πολλοί αναρωτιούνται πώς και γιατί συνέβη αυτό.
Αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν, τόσο η Microsoft όσο και η Crowdstrike δήλωσαν ότι διερευνούν τα ζητήματα.
Η εμπειρογνώμονας σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων στη νομική εταιρεία Gordons, Lauren Wills-Dixon, αναφέρει: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη την αιτία αυτών των διακοπών, αλλά φαίνεται ότι αυτό συνδέεται με τη Microsoft και την Crowdstrike, γεγονός που θα εξηγούσε τη διακοπή σε όλους τους τομείς και σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Οι διακοπές μπορούν να δημιουργηθούν από διάφορες αιτίες και η Microsoft έχει κατονομάσει ένα 'τεχνικό ζήτημα' και όχι ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο.
«Πιθανότατα θα μάθουμε περισσότερα καθώς προχωρούν οι ώρες, αλλά αυτό δείχνει πόσο εξαρτώμενοι είμαστε από ορισμένες τεχνολογίες, πόση εμπιστοσύνη δείχνουν οι οργανισμοί σε αυτές και τις πρακτικές ασφαλείας τους, αλλά και το χάος που μπορεί να προκαλέσει η διακοπή λειτουργίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης