Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Λείπω στον... Kim» δηλώνει ο Trump - «Παρέδωσα έναν ειρηνικό κόσμο και βούτηξαν τον πλανήτη στον πόλεμο»

«Λείπω στον... Kim» δηλώνει ο Trump - «Παρέδωσα έναν ειρηνικό κόσμο και βούτηξαν τον πλανήτη στον πόλεμο»
Αν οι όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν επιστρέψει ώσπου «αναλάβει την εξουσία» η Hamas θα πληρώσει «πολύ ακριβά»
Από τα λεγόμενα που ξεχώρισαν κατά την ομιλία του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, πέραν της καλύτερης προεδρίας που υποσχέθηκε στους Αμερικανούς, δεν δίστασε να... απειλήσει την Hamas, αναφορικά με την επιστροφή των ομήρων, αλλά και να αστειευτεί για τις σχέσεις του με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong-un.
Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του στο Μιλγουόκι στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Hamas στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας πως «δεν θα ξεσπούσε ποτέ» αν ήταν εκείνος πρόεδρος, ενώ απευθυνόμενος σε «όλο τον κόσμο» τόνισε «σας λέω το εξής: οι όμηροί μας το καλό που σας θέλω να έχουν επιστρέψει προτού αναλάβω την εξουσία, γιατί αλλιώς θα το πληρώσετε πολύ ακριβά», προφανώς αναφερόμενος στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Ευρύτερα, ο κ. Trump παρουσίασε τον εαυτό του ως ηγέτη με μεγάλο διεθνές κύρος, ικανό να βάλει τέλος σε συρράξεις «μ’ ένα τηλεφώνημα», υπενθυμίζοντας τις διαπραγματεύσεις του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un.
«Πιστεύω πως του λείπω», χαριτολόγησε ο κ. Trump, υποσχόμενος πως, αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, η Βόρεια Κορέα, χώρα που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, θα σταματήσει τις πυραυλικές δοκιμές.
«Οι αντίπαλοί μας κληρονόμησαν έναν ειρηνικό κόσμο και τον μεταμόρφωσαν σ’ έναν πλανήτη σε πόλεμο (...)
Δείτε την επίθεση εναντίον του Ισραήλ.
Δείτε τι γίνεται στην Ουκρανία», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης