Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ προτίμησαν ΝΑΤΟ και Jill Biden, αφήνοντας ακάλυπτο τον Τrump

Αποκάλυψη: Οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ προτίμησαν ΝΑΤΟ και Jill Biden, αφήνοντας ακάλυπτο τον Τrump
Το προσωπικό δεν αστυνόμευσε κατάλληλα το προστατευτικό ασφαλείας γύρω από την εξέδρα και επίσης δεν ήταν τοποθετημένο σε τακτά χρονικά διαστήματα γύρω από την περίμετρο ασφαλείας της εκδήλωσης
Σχετικά Άρθρα
Μία ακόμη αποκάλυψη για την παταγώδη αποτυχία του αμερικανικού κράτους να προστατέψει τον υποψήφιο πρόεδρο Donald Trump από την απόπειρα δολοφονίας, έφερε στο φως ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Josh Hawley.
Επικαλούμενος αξιόπιστες πηγές, ο Josh Hawley αποκάλυψε πως η πλειοψηφία των σωματοφυλάκων που προστάτευαν τον Donald Trump το βράδυ της απόπειρας, το Σάββατο 13/7, δεν ανήκαν καν στις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως θα έπρεπε όταν μιλάμε για την προστασία ενός πρώην προέδρου και νυν υποψήφιου για την προεδρία της χώρας.
Ο γερουσιαστής έστειλε επιστολή στον γραμματέα των Μυστικών Υπηρεσιών, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως «σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η συγκέντρωση της 13ης Ιουλίου θεωρήθηκε “χαλαρό” γεγονός ασφαλείας».
«Για παράδειγμα, οι ανισχνευτές δεν χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση της εισόδου και τον εντοπισμό απειλών με τον συνήθη τρόπο. Άτομα χωρίς κατάλληλα προσόντα μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην περιοχή.
Το προσωπικό δεν αστυνόμευσε κατάλληλα το προστατευτικό ασφαλείας γύρω από την εξέδρα και επίσης δεν ήταν τοποθετημένο σε τακτά χρονικά διαστήματα γύρω από την περίμετρο ασφαλείας της εκδήλωσης».
Επιπλέον, οι πληροφοριοδότες των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ που προσέγγισαν την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, ισχυριζόμενοι ότι υπήρχαν περιορισμένοι πόροι για την κάλυψη του πρώην προέδρου το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, καθώς και της προεκλογικής συγκέντρωσης της πρώτης Κυρίας Jill Biden στο Πίτσμπουργκ.
«Η Επιτροπή έχει πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τις αποτυχίες που οδήγησαν στην απόπειρα δολοφονίας ενός προέδρου —την πρώτη εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια— καθώς και την ικανότητα του FBI να διεξάγει μια ταχεία, διαφανή και ενδελεχή έρευνα στον απόηχο των πρόσφατων σκανδάλων του.
Κατά συνέπεια, για να διασφαλιστεί ότι η Επιτροπή μπορεί να αξιολογήσει αποτελεσματικά αυτά τα θέματα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής σας στις 24 Ιουλίου 2024», ανέφεραν οι πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης