Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε οριακή κατάσταση ο ουκρανικός στρατός - Το 90% των ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας καλείται σε στρατιωτική θητεία

Σε οριακή κατάσταση ο ουκρανικός στρατός - Το 90% των ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας καλείται σε στρατιωτική θητεία
Μόνο ένας στους δέκα ανθρώπους που προηγουμένως είχαν το καθεστώς περιορισμένης φυσικής κατάστασης θεωρείται πλέον ακατάλληλος για υπηρεσία
Εννέα στους δέκα Ουκρανούς πολίτες που θεωρούνταν περιορισμένης φυσικής κατάστασης σε καιρό ειρήνης κρίνονται πια ως ικανοί να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της επιστράτευσης, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης προσωπικού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Roman Gorbach.
«Μόνο ένας στους δέκα ανθρώπους που προηγουμένως είχαν το καθεστώς περιορισμένης φυσικής κατάστασης θεωρείται πλέον ακατάλληλος για υπηρεσία», αποκάλυψε ο Gorbach.
Ο ουκρανικός στρατός διευκρίνισε ότι από όλους εκείνους που είναι μερικώς ικανοί αυτή τη στιγμή, ένα πολύ μικρό μερίδιο - λιγότερο από το 10% - ορίζεται ως ακατάλληλο κατά τη διάρκεια της θητείας.
Το προσωπικό χωρίζεται σε αυτούς που είναι απολύτως ικανοί και σε εκείνους που είναι κατάλληλοι σε ορισμένες μόνο στρατιωτικές μονάδες περίπου σε ποσοστό 50%», πρόσθεσε.
Επισημαίνεται ότι πολλοί στρατιωτικοί των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων προσπαθούν να διαφύγουν μαζικά από την Ουκρανία.
Ένας από τους λιποτάκτες τόνισε στην Pravda ότι επιστρατεύθηκε παρά τα προβλήματα με τους πνεύμονες και την καρδιά του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έφυγε από τον στρατό την πρώτη κιόλας μέρα και τώρα σχεδιάζει να διαπραγματευτεί με τους συνοριοφύλακες για αρκετές χιλιάδες δολάρια προκειμένου να φύγει από την Ουκρανία.
Στις 15 Ιουλίου επτά λιποτάκτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τοπικούς συνοριοφύλακες κοντά στην Οδησσό.
Και αυτό διότι δεν τους επέτρεπαν να περάσουν τα σύνορα με τη Μολδαβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης