Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή ΗΠΑ: Η Ρωσία άντεξε και έθεσε σε πλήρη κίνηση την αμυντική της βιομηχανία παρά τις κυρώσεις

Παραδοχή ΗΠΑ: Η Ρωσία άντεξε και έθεσε σε πλήρη κίνηση την αμυντική της βιομηχανία παρά τις κυρώσεις
Οι Ρώσοι έχουν βρει τρόπους να κρατούν τη βιομηχανική αμυντική βάση σε λειτουργία, παραδέχθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία βρήκε τρόπους να διατηρήσει τη λειτουργία της αμυντικής της βιομηχανίας, παρά τους περιορισμούς που επέβαλαν οι δυτικές χώρες, παραδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken μιλώντας στο Φόρουμ Ασφαλείας του Aspen.
«Τώρα, είναι επίσης αλήθεια ότι οι Ρώσοι έχουν βρει διαδρόμους και ιδιαίτερα με τη σχέση τους με τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και, δυστυχώς, με την Κίνα.
Έχουν βρει τρόπους να κρατούν τη βιομηχανική αμυντική βάση σε λειτουργία», είπε.
Όταν ρωτήθηκε αν η Δύση κατάφερε να αλλάξει τη συμπεριφορά της Ρωσίας, ο Blinken απάντησε: «Νομίζω ότι κάνουμε λάθος αν κοιτάξουμε αν οι κυρώσεις πέτυχαν μόνο στο ερώτημα εάν άλλαξαν αμέσως τη συμπεριφορά της Ρωσίας».
Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε ότι οι περιορισμοί είχαν δημιουργήσει «ένα αυξανόμενο ισχυρό βάρος στη ρωσική οικονομία και το μέλλον της Ρωσίας».
Ο Αμερικανός διπλωμάτης παρουσίασε επίσης μια εκδοχή σύμφωνα με την οποία η Κίνα «παρέχει τις εισαγωγές για τη ρωσική αμυντική βάση».
«Το 70% των εργαλειομηχανών που εισάγει η Ρωσία προέρχεται από την Κίνα.
Το 90% των μικροηλεκτρονικών προέρχεται από την Κίνα.
Και αυτό πηγαίνει στην αμυντική βιομηχανική βάση», ισχυρίστηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης