Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία - Άγρια κλιμάκωση από τη νέα κυβέρνηση: «Η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία με τα όπλα μας»

Βρετανία - Άγρια κλιμάκωση από τη νέα κυβέρνηση: «Η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία με τα όπλα μας»
«Παρέχουμε όπλα στην Ουκρανία για να την προστατεύσουμε ως κυρίαρχη χώρα», διαμηνύει ο νέος Βρετανός ΥΠΑΜ
Οι Βρετανοί δεν θέτουν κανένα όριο  στο καθεστώς Zelensky, σχετικά με τη χρήση των οπλικών συστημάτων που θα μεταφέρουν στην Ουκρανία, όπως διεμήνυσε ο νέος υπουργός Άμυνας των Εργατικών, John Healey στο BBC Radio 4, εκφράζοντας τη σκληρή αντιρωσική γραμμή της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης του Λονδίνου. 
«Παρέχουμε όπλα στην Ουκρανία για να την προστατεύσουμε ως κυρίαρχη χώρα. Αυτό δεν την αποκλείει από το να χτυπήσουν στόχους στη Ρωσία, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει από τους ίδιους τους Ουκρανούς», εξήγησε σχετικά ο νέος πολιτικός προϊστάμενος της βρετανικής άμυνας.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, αυτό πρέπει να γίνει εντός των παραμέτρων «του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου». 
Νωρίτερα σήμερα (19/7) Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είχε απευθυνθεί στους Βρετανούς υπουργούς, σε μια σπάνια εμφάνιση ξένου ηγέτη σε υπουργικό συμβούλιο.
Μία ημέρα αφού φιλοξένησε τους Ευρωπαίους ηγέτες στο ανάκτορο Μπλένιμ για τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC), ο Keir Starmer συνέχισε τις προσπάθειές του να ενισχύσει τον ρόλο της Βρετανίας στη διεθνή σκηνή, προσκαλώντας τον Zelensky να μιλήσει στο υπουργικό συμβούλιο.

Αμείλικτη η ρωσική απάντηση σε δυτικές προκλήσεις

Ωστόσο μια τέτοια χρήση δυτικών όπλων άνευ όρων και ορίων θα προκαλούσε την αμείλικτη αντίδραση της Μόσχας, σύμφωνα με τις δηλώσεις των αξιωματούχων της.
Ο ίδιος μάλιστα ο Ρώσος Πρόεδρος Putin, σε συνέντευξή του σε επικεφαλής των παγκόσμιων πρακτορείων ειδήσεων, έχει διαμηνύσει ότι χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος με τη συμμετοχή δυτικών χωρών σηματοδοτούν τον άμεσο πόλεμο τους εναντίον της Μόσχας.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, εάν η Ρωσία δει ότι οι δυτικές χώρες παρασύρονται στη σύγκρουση, αυτό θα θεωρηθεί ως «άμεση συμμετοχή σε έναν πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να ενεργήσει με παρόμοιο τρόπο, τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης