Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτι τρομερό θα συνέβαινε πάνω από τη θάλασσα του Barents – Βομβαρδιστικά B - 52H των ΗΠΑ είχαν σχέδιο εισβολής στη Ρωσία

Κάτι τρομερό θα συνέβαινε πάνω από τη θάλασσα του Barents – Βομβαρδιστικά B - 52H των ΗΠΑ είχαν σχέδιο εισβολής στη Ρωσία
Είναι η πρώτη φορά που αμερικανικά και άλλα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πραγματοποιούν επικίνδυνες προκλήσεις, επιχειρώντας να εισέλθουν στη Ρωσία
Η Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 θα μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά και με πολύ δραματικό τρόπο, εάν οι Ρώσοι πιλότοι δεν αντιδρούσαν με επαγγελματισμό στην επιχείρηση εισβολής αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών στον ρωσικό εναέριο χώρα.
Ρωσικά μαχητικά MiG-29 και MiG-31 αναχαίτισαν βομβαρδιστικά B-52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που προσέγγισαν τον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από τη Θάλασσα του Barents.
Το περιστατικό αναφέρθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ρωσικά μέσα ελέγχου του εναέριου χώρου εντόπισαν έναν ομαδικό αεροπορικό στόχο που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα.
Προκειμένου να εντοπιστεί ο εναέριος στόχος και να αποφευχθούν παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μαχητικά MiG-29 και MiG-31 από τις δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονταν σε ετοιμότητα, απογειώθηκαν άμεσα.

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην ψυχραιμία των Ρώσων πιλότων

Ένα ζεύγος αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών B-52H κινούνταν προς τη Ρωσία.
Αφού τα ρωσικά μαχητικά προσέγγισαν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά, εκείνα «εκτέλεσαν αναστροφή από τα ρωσικά σύνορα».
Ως αποτέλεσμα, τα ρωσικά αεροσκάφη επέστρεψαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο τους, πρόσθεσε ο ρωσικός στρατός.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι πτήσεις των MiG-29 και MiG-31 πραγματοποιήθηκαν αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα και τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας.

Πρώτη φορά τέτοια επικίνδυνη πρόκληση

Είναι η πρώτη φορά που αμερικανικά και άλλα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πραγματοποιούν επικίνδυνες προκλήσεις, πλησιάζοντας τόσο πολύ τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών στην Ουκρανία, διάφορα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων πολυάριθμων αναγνωριστικών UAV, διεξάγουν επιχειρήσεις αναγνώρισης στη Μαύρη Θάλασσα και κοντά στη ρωσική περιοχή Kalliningrad.
Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ παρέχουν στον ουκρανικό στρατό πολύτιμα δεδομένα και στοχεύουν χτυπήματα με πυραύλους του ΝΑΤΟ στα ρωσικά μετόπισθεν.
Ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, δεν μπορούσαν να αποφευχθούν επικίνδυνα περιστατικά που απειλούσαν μια μεγάλη κλιμάκωση της σύγκρουσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης